Deputatul Știrbu cere dizolvarea parlamentului. Iohannis: Preluarea puterii va avea loc în 2015 sau 2016

Deși nu a avut un mandat din partea noului PNL, deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu a cerut, marți, printr-o declarație făcută presei, dizolvarea parlamentului. Asta în condițiile în care în ședința Biroului Permanent Național mai-marii Partidului Național Liberal au îmbrățișat ideea că nu este bine ca în acest moment PNL să preia puterea.

Fostul ministru liberal al Culturii cere dizolvarea parlamentului. Deputatul PNL Gigel Știrbu spune că electoratul vrea altă clasă politică, motiv pentru care cere ca parlamentul să fie dizolvat.
Măsura de dizolvare a parlamentului a fost folosită inițial de președintele PMP Elena Udrea în campania electorală. Aceasta a declarat că dacă va câștiga alegerile prezidențiale va face referendum pentru dizolvarea parlamentului.

Și noul președinte Klaus Iohannis s-a exprimat în repetate rânduri cu privire la faptul că Parlamentul României are mult prea mulți membri și că ar trebui să fie considerabil mai mic, dar măsura nu a făcut obiectul unei concluzii în interiorul noului Partid Național Liberal. Din contra, în Biroul Permanent Național al partidului de marți s-a vorbit de faptul că nu este deloc momentul ca PNL să preia guvernarea țării.

Klaus Iohannis a declarat că Partidul Național Liberal nou vrea să preia puterea, iar acest lucru se va întâmpla în 2015 sau cel mai târziu în 2016, când vor fi alegeri parlamentare. El a adăugat că PNL „nu vrea o cosmetizare a unui Guvern PSD, de ochii lumii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here