Locuri de muncă pentru români în domeniul hotelier din Germania. Ce condiţii se cer

EURES România dispune de 77 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza selecţie la Braşov, în luna februarie 2015. Persoanele cu domiciliul în judeţul Olt, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Companiile germane Europa Park, McDonald’s şi Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: bucătar (20 de posturi), ospătar (25 de posturi), personal în industria gastronomiei de sistem (20 posturi), ajutor bucătar (6 posturi) şi cameristă/roomboy (6 posturi).

Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar şi personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel B1/B2), precum şi cunostinţe bune de limba engleză (nivel B1). Pentru posturile de ajutor bucătar şi cameristă/roomboy, angajatorii germani solicită persoane care au cunoştinţe de limba germană, nivel A2 – B1, precum şi experienţă în domeniu.

Angajarea se face pe o perioadă de 9 luni, cu posibilitate de prelungire, începând cu luna martie 2015. Salariul oferit este de 1500 – 2200 euro brut/lună pentru lucrătorii calificaţi (bucătar, ospătar) şi de 1300 – 1600 euro brut/lună pentru personalul necalificat (ajutor bucătar, cameristă/roomboy, personal în industria gastronomiei de sistem).

Programul de lucru este cu normă întreagă, iar cazarea poate fi asigurată de către angajator. Acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe în condiţiile în care angajaţii vor alege să locuiască în altă parte decât în locuinţele oferite.

„Persoanele cu domiciliul în judeţul Olt, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, strada Prelungirea Crişan, nr.2, telefon: 0249 411 002, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie”, a declarat directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu. 

Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip (se completează la sediul AJOFM), copie de pe actul de identitate sau paşaport (valabilitate minim şase luni); C.V. model Europass (cu fotografie) în limba germană (Lebenslauf), cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate şase luni), adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă” şi un dosar cu şină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here