Expoziţie plastică / Artistul plastic craiovean Lucian Florin Rogneanu, „între prieteni” la Slatina

Muzeul Judeţean Olt va găzdui, începând de joi seară, la Sala de expoziţii „Artis” din Slatina, o expoziţie de artă plastică semnată de artistul craiovean Lucian Florin Rogneanu.

Expoziţia, intitulată „Între prieteni”, va fi vernisată joi, la ora 18.00, în prezenţa unor personalităţi culturale locale, dar şi din Bănie.

Lucian Florin Rogneanu s-a născut la 4 februarie 1981, la Craiova. Este licenţiat al Universităţii de Arte Bucureşti, promoţia 2005, fiind specializat şi în restaurarea picturii vechi. Deţine un atestat în muzeologie şi masteratul în cercetarea şi conservarea mărturiilor istorice, ale cărui cursuri le-a urmat la Universitatea Craiova. 

Fiul regretatului critic de artă Florin Rogneanu, Lucian Florin Rogneanu are, la 33 de ani, un palmares artistic bogat, care cuprinde şapte expoziţii personale organizate la Craiova şi Slatina, dar şi mai multe expoziţii de grup organizate de Uniunii Artiştilor Plastici din România, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul de Artă Calafat, Muzeul de Artă Timişoara etc. De asemenea, el a participat la mai multe tabere de creaţie în Dolj, Olt, Gorj şi Timiş.

Implicat în realizarea a peste 60 de expoziţii temporare de artă modernă şi contemporană în organizarea Muzeului de Artă Craiova (locul său de muncă), artistul este, din 2013, colaborator permanent al revistei Scrisul Românesc, unde publică articole, cronici şi analize pe teme de artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here