ECOTIC Bucureşti sensibilizează elevii din Slatina în legătură cu colectarea DEEE-urilor

Organizaţia ECOTIC Bucureşti, în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt, desfăşoară, în perioada 17-24 noiembrie,  o serie de activităţi de conştientizare a elevilor din municipiul Slatina privind necesitatea colectării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri). Campania se desfăşoară sub genericul „Caravana ECOTIC Life”. 

Primele vizite ale „Caravanei ECOTIC Life” au fost făcute, luni, marţi şi miercuri, la Şcoala nr. 1 şi la Şcoala “Nicolae Iorga” şi la Şcoala „Constantin Brâncoveanu” din Slatina, iar joi reprezentanţii ECOTIC se vor afla la Şcoala nr 3, urmând ca săptămâna viitoare caravana să ajungă şi la Şcoala „Eugen Ionescu”.

În perioada 21-23 noiembrie, „Caravana ECOTIC Life” va fi prezentă în intersecţia str. Vintilă Vodă cu b-dul A.I. Cuza, în faţa complexului comercial „Oltul”, unde slătinenii o pot vizita. 

Componenta centrală a Caravanei este o expoziţie mobilă în care sunt expuse 10 tipuri diferite de echipamente electrice şi electronice descompuse, evidenţiindu-se în scop educativ componentele acestor deşeuri.

Materialele prezentate sub formă de filme şi jocuri care se regăsesc în această Caravană au ca scop educativ determinarea celor care o vor vizita să acţioneze corect în ceea ce priveşte reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri), punând accent pe beneficiile reciclării, dar şi efectele negative pentru sănătate şi mediu ale substanțelor periculoase conţinute în DEEE-uri”, a explicat purtătorul de cuvânt al APM Olt, Daniela Bălşanu.

În luna iunie 2014, ECOTIC a primit din partea Comisiei Europene aprobarea co-finanţării prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene a proiectului pentru conştientizarea populaţiei privind reciclarea corectă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Proiectul se va desfăşura la nivel naţional în perioada noiembrie 2014 – iunie 2016, sub denumirea „Caravana ECOTIC Life”.

Aceasta a fost inaugurată oficial în data de 12 noiembrie 2014 în Bucureşti, în Piaţa Alba Iulia, în prezenţa autorităţilor de mediu a partenerilor şi a reprezentanţilor mass media.

Pe tot parcursul desfăşurării proiectului, „Caravana ECOTIC Life” va avea un itinerariu care va cuprinde 30 de pieţe publice din ţară, unde publicul larg va fi invitat să facă cunoştinţă cu universul reciclării deşeurilor de echipamentele electrice şi electronice.

Caravana ECOTIC Life”, un proiect cu finanţare europeană, este o continuare a activităţilor de conştientizare derulate de ECOTIC în ultimii ani în direcţia conştientizării mizei ecologice şi economice a reciclării deşeurilor electrice și electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here