Spectacol teatral caritabil pentru Laura, eleva din Slatina diagnosticată cu tumoră la creier

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina va găzdui, în 27 noiembrie, un al doilea spectacol caritabil pentru Laura Turturică, eleva de 15 ani din Slatina care a fost depistată de medici cu tumoră la creier, afecţiune care ar putea-o lăsa fără vedere, punându-i în pericol chiar viaţa.

După spectacolul muzical-coregrafic din 22 octombrie, în cadrul căruia au urcat pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” zeci de elevi talentaţi şi care s-a bucurat de un real succes, evenimentul aducându-i Laurei o sumă importantă de bani, dar şi sprijinul sufletesc a sute de colegi, în 27 noiembrie vor urca pe scenă şi actorii trupei de teatru din Slatina, care vor juca în piesa Logodnicii Amatheiei, a cărui premieră a avut loc nu demult în această stagiune. Evenimentul, organizat de Asociaţia Culturală „Proart – Slatina 2010”, a fost anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă atipică, derulată în mijlocul colegilor de clasă ai Laurei de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, de actorul Nicu Popa, iniţiatorul acestui proiect.

Am gândit acest eveniment în scop umanitar, şi pecuniar, dar şi din punct de vedere sufleteşte,  pentru că ea este într-o luptă contracronometru cu tot ceea ce înseamnă boala pe care o are. Nu am gândit acest proiect de ieri, de azi, ci chiar de când am aflat că colegii Laurei organizează un spectacol caritabil pentru Laura. Noi ne aflam atunci în postura de a juca premiera piesei «Logodnicii Amatheiei», şi chiar atunci am discutat cu colegii mei, cu membrii trupei de teatru, le-am propus ca, imediat după premieră, sî încercăm un spectacol. Am zis că, cum se va naşte o fereastră în programul nostru, această fereastră să o dedicăm Laurei. Ea s-a materializat, ne-a fost dată data de 27 noiembrie. Am luat legătura cu doamna dirigintă a fetei, cu doamna directoare a liceului şi au fost de acord cu demersul nostru, au fost de acord şi colegii ei, şi părinţii. Noi ne-am dori ca în sală să se afle şi Laura, dacă starea de sănătate îi va permite”, a declarat actorul Nicu Popa.

La întâlnirea cu jurnaliştii au participat şi directoarea colegiului, dar şi diriginta Laurei, Ortansa Franţescu, care a spus că, deşi colectivul clasei nu este format de prea mult timp (clasa a IX-a), suferinţa Laurei i-a legat foarte mult. De altfel, deşi abia ieşită din operaţie, Laura Turturică şi-a exprimat dorinţa de a reveni cât mai repede la şcoală, fiindu-i teamă că pierde anul şcolar şi, o dată cu asta, clasa în care a început primul an de liceu.

Laura Cristina Turturică, elevă a CNV „Nicolae Titulescu” din Slatina, a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier care îi afectează vederea şi îi pune viața în pericol. Pentru înlăturarea pericolului medicii au spus că este nevoie de o intervenţie chirurgicală ale cărei costuri se ridică la peste 6.000 de euro. Operaţia a avut loc la sfârşitul octombrie, la o clinică privată din Bucureşti. Medicii au anunţat că intervenţia chirurgicală a decurs bine, dar după mai multe zile Laura s-a simţit rău. Ea a fost, de curând, reinternată în spital şi va fi nevoie de o nouă operaţie.

Spectacolul teatral din 27 noiembrie se va derula, începând cu ora 18.30, sub genericul „Împreună pentru Laura, împreună pentru viaţă”. 

Nicu Popa a mai anunţat că va încerca să angreneze în acţiuni caritabile pentru Laura şi Primăria Slatina, dar şi Consiliul Judeţean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here