Jale în Enoșești, Olt, locul natal al unuia dintre cei opt militari morți în accidentul aviatic din Sibiu

Oamenii din Enoșești, județul Olt, care îl cunoșteau de mic pe Andrei – Cătălin Apostol, a cărui viață a fost brusc curmată la numai 25 de ani în accidentul aviatic produs în zona localităţii Mălâncrav din judeţul Sibiu, îl plâng pe vecinul lor. Ei spun că viața a fost nedreaptă în mai multe rânduri cu el și că nu merita asta. Părinții tânărului căzut la datorie sunt divorțați și amândoi lucrează în străinătate. 
„Pe băiat nu îl știu, era mic, dar pe taică-său îl cunosc, a lucrat la IAS. Știu că părinții sunt divorțați și am auzit că copilul a învățat bine carte și că era bun în profesia pe care și-a ales-o. Păcat de el”, a declarat Tudor Udrescu, primarul orașului Piatra Olt, localitate de care aparține satul Enoșești.
La ceremonia religioasă oficiată, duminică, la Sibiu, unde a fost de față și președintele României, Klaus Iohannis, a fost de față și mama lui Andrei – Cătălin, sosită din Spania, unde lucrează de ani buni. După ceremonie, trupul militarului a pornit cu un camion către locul natal, unde a ajuns în jurul orei 18.00. El va fi înmormântat, marți, nu la Piatra Olt, ci în localitatea de baștină a mamei sale, Pârșcoveni.

Elicopterul militar în care se afla și Andrei – Cătălin Apostol, alături de alți nouă colegi, s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu. Aparatul aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. El se afla în misiune urma să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu. Nu a mai apucat să ajungă la destinație. 
Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la un spital din Târgu Mureş. Ulterior, ei au fost transportați la Spitalul de Arși din Capitală. Starea lor de sănătate a fost stabilizată, dar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here