Sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, condus pe ultimul drum cu onoruri militare – FOTO

Cel mai tânăr dintre militarii care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs, vineri, în judeţul Sibiu, Andrei-Cătălin Apostol, a fost înmormântat, marţi, cu onoruri militare, în cimitirul din comuna Pârşcoveni, localitatea natală a mamei sale. Aproximativ 1.000 de oameni, rude, cunoscuţi, prieteni şi localnici l-au petrecut pe ultimul drum.

Slavele de puşcă au răsunat, aşadar, şi în judeţul Olt, o dată cu cele din judeţele Cluj, Mureş şi Alba, unde au fost înmormântaţi, în aceaşi zi cu Andrei-Cătălin, alţi patru militari căzuţi la datorie. Circa 1.000 de oameni au venit, marţi la prânz, să-şi ia rămas bun de la sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, înălţat la ceruri la numai 25 de ani.

Foşti colegi de şcoală, prieteni, cunoscuţi şi localnici, dar şi colegi de arme au ţinut să-i fie alături, în rând cu rudele, lui Andrei înainte ca el să plece din această lume.

Cei care l-au cunoscut şi-au găsit cu greu cuvintele pentru a-şi exprima durerea. Mulţi au vorbit despre calităţile lui Cătălin, despre dorinţa lui de a reuşi mereu în viaţă.

Mesaje cu duiumul au fost postate şi pe pagina de Facebook a militarului. 

„Strumfi, azi pleci pentru totdeauna dintre noi, te inalti acolo sus unde e liniste si pace! Stiu ca ne vezi si ne spui sa nu suferim deoarece ne vom revedea cu totii intr-o zi!! Ai fost minunat si ne-ai readus zambetul pe buze ori de cate ori era nevoie. Vreau să ştiu că eşti fericit şi ai grijă de noi de acolo de unde eşti tu acum ! Ai tot respectul meu pentru omul extraordinar care ai fost! Te vom iubi mereu, eroule!”, a scris Raluca pe contul de Facebook al lui Andrei. “Un suflet minunat plecat prea devreme dintre noi. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Era plin de viaţă, păcat!”, a scris un alt prieten. „Refuz sa cred aşa ceva! Andrei, nu poţi să pleci aşa de repede! Noi doi mai avem planuri mari!!! Dumnezeu să te odihnească în pace!!! Condoleanţe familiei!”, a postat o altă cunoştinţă a tânărului, Istvan. „Nu am cuvinte decât sa spun ca un om minunat a plecat prea devreme dintre noi. Sper să-ţi fie bine acolo unde eşti acum, Cătălin Andrei! Condoleanţe familiei şi tuturor care il iubesc!”, a scris Alina.

Absolvent al Academiei Tehnice Militare din Bucureşti, Andrei-Cătălin Apostol lucra în cadrul Bazei Aeriene Câmpia Turzii, unde era angajat ca sublocotenent inginer. 

Elicopterul militar în care se afla și Andrei – Cătălin Apostol, alături de alți nouă colegi, s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu. Aparatul aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. El se afla în misiune urma să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu. Nu a mai apucat să ajungă la destinație. 

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la un spital din Târgu Mureş. Ulterior, ei au fost transportați la Spitalul de Arși din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here