Oameni de afaceri turci, interesați să investească în Parcul Industrial din Slatina

Ambasadorul Turciei în România, Excelenţa Sa Osman Koray Ertaş, a „călcat”, marți, Slatina, însoțit de mai mulți oameni de afaceri turci care ar putea investi, în viitor, în afaceri derulate aici. Ei s-au arătat interesați de terenurile puse la bătaie de Primăria Slatina în Parcul Industrial de la marginea orașului. 

Oaspeții s-au întreținut cu primaul municipiului, Minel Prina, care le-a oferit amănunte în legătură cu oportunitatea de a face investiții în Slatina, ținând cont de facilitățile pe care administrația publică locală le poate pune la dispoziție.

„Am avut marți oaspeți de seamă la primărie. O delegație din Turcia, condusă de ambasadorul Osman Koray Ertaș, a venit pentru a discuta despre Parcul Industrial și facilitățile pe care le oferă acesta. Sper să avem și investitori turci care să creeze noi locuri de muncă în Parcul Industrial Slatina”, a spus primarul Minel Prina după plecarea oaspeților.

Prysmian Group a cumpărat nu mai puţin de 17 hectare de teren în parcul industrial înfiinţat de Primăria Slatina la marginea oraşului, spre localitatea Milcov. Oficialii grupului şi municipalitatea au semnat, joi, contractul de vânzare-cumpărare în valoare de circa 3,4 milioane de lei, la valoare de 4,5 euro/mp. Reprezentanţii grupului de firme spun că pe suprafaţa achiziţionată vor construi, cel mai probabil, o secţie pentru fabricarea de fibră optică pentru care vor fi create aproape 400 de locuri de muncă, în primă fază.

Potrivit municipalității, terenurile din cadrul Parcului Industrial au atras atenția și altor oameni de afaceri locali. 

Printre facilitățile pe care Primăria Slatina le oferă investitorilor care cumpără terenuri în Parcul Industrial și creează locuir de muncă se numără scutirea de impozite pe teren și clădiri, eliberarea rapidă și gratuită a oricăror certificate de urbanism și suport pentru obținerea tuturor documentelor și avizelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here