Îngrijorător: Mii de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii în Olt. Ce ne sfătuiesc medicii

Sezonul rece aduce cu sine probleme de sănătate pentru populaţie, numărul de cazuri de afecţiuni ale căilor respiratorii crescând în această perioadă. În Olt, aproape 2.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost înregistrate într-o singură săptămână. 

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, în săptămâna 17 – 23 noiembrie au fost înregistrate 1.195 de infecţii respiratorii acute, 88 de persoane fiind nevoite să se interneze în spital. De asemenea, aproape 600 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, 85 din acestea având nevoie de internare în spital.  

„Numărul virozelor respiratorii este în creştere în această perioadă, motiv pentru care se impun anumite restricţii. Este bine să fim întotdeauna atenţi la alarmele de circulaţie virală, să încercăm să evităm persoanele contaminate, aglomeraţiile umane, colectivităţile şi să respectăm cîteva reguli generale de prevenire”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică recomandă populaţiei spălarea mâinilor ori de câte ori este nevoie, hrană sănătoasă, consumul de lichide pentru o hidratare eficientă, evitarea consumului de alcool şi cofeină, aerisirea încăperilor cu menţinerea unei temperaturi de 18-20 grade C etc. O măsură preventivă extrem de eficientă este vaccinarea antigripală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here