Colegiul Medicilor Olt şi conducerea Spitalului Judeţean Slatina, război în instanţă

Colegiul Medicilor Olt a dat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, invocând că administraţia unităţii sanitare a refuzat să dea un răspuns în termenul legal legat de o cerere a colegiului, care intenţiona să concesioneze un spaţiu în incinta ambulatoriului de specialitate. În acest sens, preşedintele CM Olt, dr. Marinache Costache, a depus o plângere la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Olt.

Solicitarea privind concesionarea spaţiului a fost făcută de Colegiul Medicilor Olt, în scris, în urmă cu circa un an, preşedintele organizaţiei susţinând că nu a primit un răspuns oficial în termenul prevăzut de lege. Managerul unităţii spitaliceşti, Andrei Iordache, susţine că răspunsul a fost dat verbal, arătând că el a exprimat neputinţa concesionării spaţiului cerut.
„Nu înţeleg de ce Colegiul Medicilor Olt reacţionează atât de târziu. Răspunsul a fost dat verbal şi credeam că el a fost însuşit, că a fost totul foarte clar, că spitalul nu poate concesiona spaţii”, a declarat Andrei Iordache. El spune şi că scandalul iscat între cele două entităţi în urmă cu câteva săptămâni, atunci când Colegiul Medicilor a refuzat să mai avizeze prelungirea activităţii profesionale a medicilor pensionabili, ascundea de fapt necazul celor din conducerea colegiului că nu au obţinut spaţiul dorit.
Biroul de conducere a Colegiului Medicilor Olt şi-a motivat refuzul de a mai aviza prelungirea activităţii medicilor în vârstă acuzând că administraţia spitalului nu vrea să scoată la concurs posturile vacante la concurs pentru ca ele să poată fi ocupate de medici tineri. Managerul spitalului s-a apărat atunci declarând că posturile cu pricina au fost scoase la concurs, dar că există câteva etape care trebuie parcurse până la susţinerea concursului.
„Problema nu era asta de fapt, ci spaţiul solicitat de cei din conducerea colegiului. De altfel, scandalul pornit împotriva noastră nu este susţinut de Colegiul Medicilor, ci de cei din conducere. Medicii n-au nici o treabă cu asta”, a mai declarat Andrei Iordache. 
Plângerea înregistrată la Tribunalul Olt sub numărul 3179/104/2014 nu a primit încă termen pentru judecare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here