Noua clădire a UPU Slatina, inaugurată la mijlocul lunii decembrie. Spitalul, dotat cu tomograf nou – FOTO

Noul sediu extins al Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va fi dată oficial în folosinţă la mijlocul lunii decembrie, a anunţat, ieri, managerului unităţii sanitare, Andrei Iordache. Muncitorii sunt pe ultima sută de metri şi cu reabilitarea sediului vechi al UPU.
 
„Noua clădire a UPU va fi inaugurată la mijlocul acestei luni, pe 14, 15 sau cel mai târziu 16 decembrie. Suntem pe ultima sută de metri şi cu lucrările la reabilitarea spaţiului vechi, ca şi cu dotarea cu echipamente medicale”, a declarat, miercuri, Andrei Iordache.
 

Extinderea UPU Slatina a fost demarată la începutul acestui an şi a costat peste 2,8 milioane de lei, sumă pusă la bătaie de Consiliul Judeţean şi de Primăria Slatina. Prin extindere, Unitatea de Primire Urgenţe a fost recompartimentată, beneficiind, printre altele, de o nouă sală pentru triajul pacienţilor, de un nou spaţiu pentru resuscitare şi de o sală specială pentru aparţinători. 

Reabilitarea vechiului spaţiu al UPU, precum şi dotarea Unităţii de Primire Urgenţe cu echipamente medicale de ultimă generaţie au fost finanţate de Ministerul Sănătăţii, care a pus la bătaie şase milioane de lei. UPU va fi dotată cu monitoare pentru funcţiile vitale, ventilatoare, electrocardiografe, scaune de transport, cărucioare, ecograf cu sondă Doppler pentru cardiaci, tărgi pentru resuscitare şi tratament. Partea cea mai importantă la acest capitol este dotarea spitalului cu un nou computer Tomograf, doar acesta costând două milioane de lei. 

„Au sosit toate echipamentele medicale noi. Deci şi Computerul Tomograf. Acesta va deveni funcţionabil după ce vom primi avizele necesare de la CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare – n.r.)”, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Cătălin Pătru.

                     Noua clădire a UPU Slatina

                     Sală triaj / aşteptare

                     Sală aşteptare pentru aparţinători

                     Tărgi medicale de ultimă generaţie

                     Noul computer Tomograf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here