Numărul virozelor şi pneumoniilor a crescut în Olt. Vaccinarea antigripală, în plină desfăşurare

Numărul virozelor şi pneumoniilor a crescut în judeţul Olt. Doar în ultima săptămână din noiembrie s-au înregistrat peste 1.700 de cazuri, peste 200 de oamenii fiind nevoiţi să se interneze în spital.

În ultima săptămână a lunii noiembrie au fost înregistrate, la nivelul unităţilor medicale din Olt, 1208 cazuri de infecţii respiratorii acute, potrivit informaţiilor oficiale ale specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt. 69 dintre bolnavi au avut nevoie de îngrijire medicală pe patul de spital. De asemenea, în aceeaşi perioadă 567 de oameni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, în cazul a 150 dintre aceştia fiind nevoie de internarea în spital, mai arată DSP Olt. 

„Frecvenţa îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, cât şi severitatea îmbolnăvirilor exprimată prin gradul de spitalizare a înregistrat o uşoară tendinţă de creştere faţă de săptămâna precedentă”, a declarat purtătoarea de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu. 

Vaccinarea antigripală

Pentru prevenirea răcelilor în acest sezon rece, DSP Olt a primit de la Ministerul Sănătăţii 6.175 de doze de vaccin gripal, din care medicii au consumat 1.723 de doze.

În funcţie de gradele de risc, cele mai multe vaccinuri au fost făcute persoanelor de peste 65 de ani (grupa de risc 5), respectiv 841 de doze. 436 de doze au fost folosite pentru vaccinarea persoanelor care lucrează în sistemul sanitar (grupa de risc3), tot atâtea doze au fost utilizate în cazul persoanelor aflate în evidenţă cu afecţiuni cronice (grupa de risc 1), cele mai puţine vaccinuri fiind efectuate în rândul gravidelor (doar şase) şi în cel al persoanelor instituţionalizate.

„În prima decadă a lunii decembrie vor mai intra înca 16.790 doze de vaccin gripal în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt, pentru vaccinarea grupelor populaţionale considerate la risc de O.M.S.”, a mai declarat Gabriela Gogiu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here