În proiectul național „Copilărie fără delincvenţă” a fost cooptată și o școală din Slatina

Proiectul național „Copilărie fără delincvenţă”, finanţat din granturile acordate de Comisia Europeană pentru prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii, se derulează și în Slatina, la nivelul Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”. Alături de polițiști și reprezentanți ai Direcției Copilului Olt, la programele din cadrul proiectului vor lucra atât elevi meritorii, cât și elevi cu probleme de comportament.

Proiectul a fost demarat în octombrie 2014, va dura până în lna martie 2015 și îşi propune creşterea eficienţei programelor de prevenire a delincvenţei juvenile la minorii cu vârsta sub 14 ani. 

La nivelul judeţului Olt, unitatea de învățământ selectată pentru implementarea şi derularea acestei campanii a fost Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII „Constantin Brâncoveanu” după ce, în cursul lunii aprilie, în instituție a fost aplicat un sondaj de opinie precampanie pentru identificării nevoilor concrete de informare a beneficiarilor. „Scopul acestui demers a fost evaluarea nivelului general de informare cu privire la consecinţele pe care le implică adoptarea unor comportamente antisociale la minorii sub 14 ani, precum şi cunoaşterea metodelor de prevenire a delincvenţei juvenile. Activităţile propuse a fi desfăşurate în cadrul acestei campanii vor fi coordonate de către membrii Grupului de coordonare a campaniei, respectiv reprezentanţi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din IPJ Olt, DGASPC Olt şi ai Şcolii Gimnaziale «Constantin Brâncoveanu» Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, comisarul șef Claudia Radu.

Unul dintre pilonii campanieieste reprezentat de Consiliul pentru Prevenirii Delincvenţei, din care fa parte 10 elevi, atât din rândul celor cu comportament meritoriu, cât şi al celor cu probleme de comportament, cu toții selectaţi în urma discuţiilor purtate cu conducerea şcolii, cu profesorii diriginţi și cu psihologul şcolii.

„Rolul acestui consiliu va fi acela de a sprijini implementarea campaniei preventive în această şcoală, prin transmiterea informaţiilor furnizate de către membrii Grupului de coordonare. Toţi elevii participanţi la aceste consilii vor fi recompensaţi cu premii, asigurate din fondurile proiectului”, a mai spus Claudia Radu.

La finalul fiecărei luni, după derularea activităţilor planificate, cu elevii din şcoală şi părinţii acestora vor avea loc evaluări parţiale ale campaniei pentru a identifica şi remedia eventuale dificultăţi întâmpinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here