Familia afaceristului Cătălin Chelu a confirmat decesul acestuia

Moartea omului de afaceri Cătălin Chelu, acţionar principal la SC Altur SA Slatina, a fost confirmată de familia şi apropiaţii acestuia. Potrivit acestora, Cătălin Chelu, decedat într-un spital din Amman (Iordania) în dimineaţa zilei de 8 decembrie, va fi repatriat miercuri, 10 decembrie.

Sicriul cu trupul neînsufleţirt va ajunge la Galaţi în aceeaşi zi, în jurul orelor 24.00, şi va fi depus la Biserica Sf. Nicoale, unde va rămâne timp de două zile, potrivit publicaţiei gălăţene Viaţa Liberă. Cătălin Chelu va fi dus la Craiova pentru a fi înhumat, acolo fiind oraşul unde s-a născut şi locul unde este înmormântat tatăl său.

Cătălin Chelu a murit la vârsta de 47 de ani din cauza unei insuficienţe cardiace, boală cu care se lupta de foarte mulţi ani. De un an, se afla pe lista de transplant a medicului Şerban Brădişteanu.

Cătălin Chelu era acţionar la mai multe societăţi comerciale, fiind unul dintre cei mai mari speculanţi ai Bursei. Printre societăţile pe care le controla se numără şi SC Altur SA Slatina, unde Chelu deţinea aproape 43% din acţiuni, prin alte două firme ale sale, SC mecanica Rotes SA din Târgovişte şi SC Celule Electrice SA din Băileşti, judeţul Dolj.

Cătălin Chelu a fost dat în urmărire internaţională în luna septembrie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a emis pe numele său mandatul de executare a pedepsei de şase ani de închisoare pentru dare de mită. Cătălin Chelu, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, a fost trimis în judecată în decembrie 2010, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Alţi trei oameni de afaceri din zona de interes ai lui Chelu, respectiv Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, au fost acuzaţi de complicitate la infracţiunea de dare de mită. Ştefan Badea a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, Gabriel Constantinescu la şase luni de închisoare cu suspendare, iar Antonel Bunu la şase luni de închisoare cu suspendare. Imediat după condamnare, Cătălin Chelu a dispărut din ţară, autorităţile neştiind în ce ţară s-a refugiat până în momentul decesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here