APIA face ultimele plăţi pe anul în curs

Până la Crăciun toţi fermierii din Olt vor avea în conturi banii ultimei tranşe din plata pe suprafaţă. Potrivit directorului APIA Olt, Marinel Oaşă, pentru a beneficia de subvenţia agricolă fermierii trebuie să respecte bunele condiţii agricole şi de mediu.

După ce au primit avansul în valoare de 60 de euro/hectar, fermierii urmează să primească şi restul de plată, respectiv 88 de euro/hectare. Directorul Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Olt, Marinel Oaşă, afirmă că până în data de 23 decembrie banii vor fi viraţi în conturile fermierilor.

„Până pe 23 decembrie toţi fermierii din Olt vor avea banii în cont. Prima tranşă, adică avansul, a fost de 69 de euro, urmând ca diferenţa de 88 de euro să fie plătită în această perioadă, până în preajma Crăciunului”, a declarat şeful APIA Olt.

De curând inspectorii APIA au finalizat şi controalele pe teren pentru a vedea dacă fermierii respectă bunele condiţii agricole şi de mediu. Potrivit legislaţiei în vigoare, în această perioadă terenurile arabile pentru care fermierii au depus cereri de plată trebuie să fie cultivate. Reprezentanţii APIA au efectuat controale pe aproape 400 de hectare.

La nivelul anului în curs, 38.562 de fermieri din Olt au solicitate plata pe suprafaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here