Pompierii olteni au sărit în ajutorul populaţiei din Teleorman, afectată de inundaţii

Pompierii olteni au sărit, vineri, în ajutorul populaţiei din Teleorman afectată de inundaţiile din ultimele zile, pompierii din acest judeţ făcând cu greu faţă situaţiei grave generată de efectele precipitaţiilor torenţiale.

Mai exact, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Slatina, alcătuit din trei subofițeri, s-a deplasat în localitatea Roșiorii de Vede, județul Teleorman, cu o autospecială de primă intervenție și comandă și cu două motopompe transportabile, pentru a sprijini forțele de intervenție aparținând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații. Reamintim că judeţul Teleroman a fost crunt lovit de inundaţiile de marţi şi miercuri.
 

Efective din cadrul Detașamentului de Pompieri Caracal și de la Stația de Pompieri Scornicești au sărit, de asemenea, în spijinul oamenilor din localitățile oltene Icoana și Dăneasa pentru a înlătura efectele negative generate de situațiile de urgență provocate de inundații. Pompierii şapte subofiţeri şi un ofiţer, au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă şi cu două motopompe.

Județul Olt se află sub incidența atenționării hidrologice de cod portocaliu până astăzi la orele 18.00, pe râul Călmățui. „În continuare, la sediul ISU Olt este constituită grupa operativă de la nivel județean care își desfășoară activitatea permanent pentru monitorizarea situației existente”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Dan Nedeloiu. 

Un bilanț provizoriu al pagubelor produse de căderea masivă de precipitații din ultimele zile, întocmit de pompieri pe baza datelor primite de la comitetele locale pentru situații de urgență, arată că în județul Olt au fost afectate de inundații 15 localități. La Movileni, Valea Mare, Crâmpoia, Șerbănești, Colonești, Cârlogani, Corbu, Schitu, Baldovinești, Tătulești, Dăneasa, Osica de Sus, Vîlcele, Scornicești şi Bobicești oamenii au trăit clipe de coşmar marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri. Aproape 1000 de anexe gospodăreşti şi case au fost inundate, zeci de poduri şi podeţe, dar şi sute de fântâni având de suferit de pe urma revărsărilor de ape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here