Lucrările la UPU Slatina au fost recepţionate. Părţile implicate, încântate de investiţie – FOTO

Comisia de recepţie a lucrărilor de extindere a Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean Slatina a semnat, luni, procesul-verbal de încheiere a lucrărilor cu constructorul, SC Roxana Miranliv SRL, reprezentată de Mircea Ungureanu, administrator.

Comisia a fost formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean (Costinel Netcu, şeful Patrimoniului), Primăriei Slatina, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi ai spitalului. Membrii comisiei, cu precădere reprezentanţii ISU, au verificat îndeaproape mai multe aspecte privind repectarea proiectului tehnic.

               Comisia de recepție a lucrărilor a închis oficial șantierul 

„Nu a fost un proiect greu de executat, pentru că am mai executat de-a lungul anilor proiecte de genul acesta. Am construit şi spitale, şi extinderi de clădiri aidoma celui din Slatina. De pildă, la Brezoi de Vâlcea am refăcut un spital cu totul. Am renovat vechiul spital care era un castel vechi şi am modernizat întreaga clădire, o lucrare cu mult mai complexă decât cea de la Spitalul Judeţean Slatina. Deci aceasta nu este prima lucrare de genul ăsta, nu a avut un grad înalt de dificultate în execuţie. Am semnat fără probleme procesul verbal cu membrii comisiei de recepţie a lucrărilor, nefiind obiecţii”, a declarat administratorul firmei de construcţii, Mircea Ungureanu.

               Mircea Ungureanu, administratorul firmei constructoare

Singura obiecţie a fost ridicată din partea pompierilor în privinţa sistemului de protecţie la fum, care lipseşte în clădirea veche a UPU, şi ea renovată, dar dotarea secţiei cu acest sistem nu a făcut parte din proiect, fiind obligativitatea spitalului. De altfel, conducerea unităţii afirmă că există deja un proiect în acest sens.

               Reprezentanții instituțiilor care au finanțat lucrările

Extinderea UPU Slatina a fost demarată la începutul acestui an şi a costat peste 2,8 milioane de lei, sumă pusă la bătaie de Consiliul Judeţean şi de Primăria Slatina. Prin extindere, Unitatea de Primire Urgenţe a fost recompartimentată, beneficiind, printre altele, de o nouă sală pentru triajul pacienţilor, de un nou spaţiu pentru resuscitare şi de o sală specială pentru aparţinători, dar şi de aparatură medicală de ultimă generaţie.

               Membrii comisiei de recepție au fost mulțumiți de calitatea lucrărilor

Reabilitarea vechiului spaţiu al UPU, precum şi dotarea Unităţii de Primire Urgenţe cu echipamente medicale de ultimă generaţie au fost finanţate de Ministerul Sănătăţii, care a pus la bătaie şase milioane de lei. UPU este dotată cu monitoare pentru funcţiile vitale, ventilatoare, electrocardiografe, scaune de transport, cărucioare, ecograf cu sondă Doppler pentru cardiaci, tărgi pentru resuscitare şi tratament.

                Sala de triaj 

Partea cea mai importantă la acest capitol este dotarea spitalului cu un nou computer Tomograf, doar acesta costând două milioane de lei.

Investigaţii medicale complete la UPU

Toate aceste dotări fac ca pacienţii veniţi la UPU vor fi investigaţi medical aici, nemaifiind nevoie să fie trimişi pe diverse secţii, Unitatea de Primire Urgenţe fiind dotată, printre altele, cu săli de radiologie, ginecologie şi pediatrie. „Prin extinderea şi dotarea UPU s-a avut în vedere şi acest obiectiv, ca pacienţii să poată fi investigaţi în întregime aici, şi acest lucru este un mare câştig pentru spital. Excepţie vor face cazurile extrem de grave, în astfel de situaţii pacienţii mergând, de pildă, direct la sala de operaţie”, a declarat managerul spitalului, Andrei Iordache.

               UPU Slatina, dotat, printre altele, cu tărgi de ultimă generație

El mai spune că pentru noul UPU personalul medical este acoperit la nivel de medici, urmând ca şi problema cadrelor medicale medii să fie rezolvată. „Avem 10 medici specialişti care vor asigura urgenţele. Doar la nivel de asistente trebuie să rezolvăm problema”, a mai spus Andrei Iordache.

               Sală de așteptare

Inaugurarea lucrării va avea loc, cel mai probabil, în cursul acestei săptămâni, la eveniment urmând să fie prezenţi, în afară de reprezentanţii Consiliului Judeţean, Primăriei Slatina şi spitalului, nume mari de la Bucureşti. Alături de parlamentarii Oltului, este posibil să onoreze invitaţia şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, secretarul de stat Raed Arafat, ba chiar şi premierul României, Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here