Primarul Minel Prina vrea incubator de afaceri la Slatina. În ce constă un asemenea proiect

Primarul Slatinei, Minel Prina, a socilitat  Ministerului Economiei includerea Slatinei în Programul Național Multianual de Înființare și Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice și de Afaceri, astfel încât în municipiul-reşedinţă de judeţ să funcţioneze un astfel de incubator. 

Reprezentanţii primăriei au stabilit deja spaţiul în care ar putea funcţiona un astfel de centru în cadrul căruia vor fi înfiinţate peste 30 de noi locuri de muncă.

„Am solicitat Ministerului Economiei includerea Slatinei în Programul Național Multianual de înființare și dezvoltare de incubatoare tehnologice și de afaceri pentru dezvoltarea unui incubator de afaceri pe str. Depozitelor, nr. 5. Estimăm că vom avea cel puțin 40 de beneficiari ai programului care să participe la cursurile oferite, urmând ca cel puțin 16 să își dezvolte afacerea în incubator. Pentru Slatina asta înseamnă cel puțin 32 noi locuri de muncă”, a declarat primarul Slatinei.

Proiectul Incubatoarelor de Afaceri şi Tehnologice face parte din Programul Naţional Multianual de înfiinţare şi Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice şi de Afaceri în România şi este o iniţiativă coordonată de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) şi implementata de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), în colaborare cu autorităţile locale şi regionale.

Ce este un incubator de afaceri?

Incubatoarele de afaceri sunt structuri create pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la început de activitate.

Firmele selectate sunt găzduite într-un Incubator pe o perioadă determinată de timp (ciclul de incubare), interval în care beneficiază de suport financiar, servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri.

Alături de sprijinul logistic necesar demarării activității, Incubatorul oferă un mediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin facilitarea activităţilor de networking, a transferului de know-how şi prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate.

Firmele incubate au ocazia de a participa la traininguri, seminarii şi conferinţe, de a primi asistență în realizarea strategiilor de afaceri, în scrierea de proiecte necesare atragerii de finanțare sau în alte domenii relevante.

Toate acestea au rolul de a susţine dezvoltarea firmelor, astfel încât aceastea să poată ajunge la un nivel de stabilitate și autonomie care să le permită părăsirea Incubatorului și funcționarea pe cont propriu, cu șanse crescute de a face față mediului concurențial și de a supraviețui pe termen lung.

1 COMENTARIU

 1. Dupa 25 de ani suntem o tara saraca,dezbinata si ratacita. Poate nu saraca, ci tara cu oameni saraci, sau si mai bine zis, oameni saraciti. Saraciti de o clasa politica preocupata doar de bine lor, nu al tarii. Saraciti de un guvern de second-hand , care creaza taxe nu locuri de munca. Saraciti de un aparat bugetar stufos , inutil si consumator de resurse.Ministerele,prefecturile,consiliile judetene,primariile si institutiile statului roman sunt politizate.Asta pentru ca dupa momentul 22 decembrie a cazut doar regimul comunist.Comunistii si copiii lor au ramas la putere dupa 22 decembrie 1989,care au fost vopsiti in democrati.Meritocratia inca este in asteptare…. Noi inca il asteptam pe Suveranul Romaniei….Dar pana atunci sa ne aducem aminte de jertfa celor din decembrie 1989 si totodata sa ne privim cu totii in oglinda constiintei.Sa privim realitatea asa cum este ea. Dupa un sfert de veac de la Revolutia din Decembrie 1989 suntem tot saraci…..
  Cand se vede cel mai bine ca suntem saraci?
  1.Cand numarul magazinelor de haine Second-Hand depasesc pe cele cu haine de firma..Asta denota foarte clar ca majoritatea romanilor sunt saraci.

  2. Cand la orice colt de strada avem o covrigarie sau o langoserie. Omul sarac nu are bani sa isi puna pachet la munca sau pachet copilului la scoala. Cu 5 lei cumpara covrigi la toata casa.
  Ce pune pe masa, vede el mai tarziu cand revine de la munca.

  3. Cand vedem cum sunt la toate colturile de stada agentii de pariuri sportive.Majoritatea joaca cu gandul ca sa scape de saracie.

  4.Cand vezi farmacii la toate colturile de strada.Asta inseamna ca suntem o tara bolnava trupeste si sufleteste peste media normala a unei tarii civilizate.Mancam multe alimente de proasta calitate,care genereaza boli de inima,ficat,diabet si cancer.

  5.Cand in fata la Posta si CEC e coada de oameni in varsta in asteptarea factorului postal cu pensiile, atunci clar suntem saraci.

  6.Cand distractia nr.1 a romanului este televizorul in lipsa de altceva sau mai bine zis nepermitindu-ti altceva in loc.Ne lipsesc spectacolele de teatru,varietati,muzica usoara,folk si culta.Asta din cauza saraciei.

  7.Cand prezenta la vot este stimulata de inaugurarea unui market,respectiv de amplasarea unor pubele de gunoi si de refacerea unei aleei dintr-un cartier marginas al orasului-bineinteles facute din bani privati si cu fonduri europene, iar de castigat castiga tot clasa politica corupta si incompetenta.

  8.Cand vedem masini de lux care depasesc media europeana pe cap de locuitor.Asta pentru ca evaziunea fiscala si coruptia sunt o stare de fapt.Ultima analiza a unui sondaj arata ca clasa politica s-a imbogatit peste 50 la suta din banul public,iar mediul privat a produs o evaziune fiscala In 2013, evaziunea fiscala a ajuns la 16,2% din PIB, insumand 22 miliarde de euro. Valoarea aproape s-a dublat in ultimii 14 ani, in anul 2.000 ea fiind de 9,1% din PIB. Unu din trei muncitori nu plateste impozitul pe venit si nu contribuie la fondul de pensii, arata Consiliul Fiscal.

  9. Cand la Tv vezi doar emisiuni cu manelisti, emisiuni de scandal regizate si cazuri sociale.

  10.Cand alocatia copilului e sub 10euro, adica nici macar pretul unui ghiozdan gol, e vai de viitorul nostru.
  11.Cand majoritatea romanilor nu isi pot permite un concediu la mare si munte. Dintre romanii care nu s-au dus in concediu, 62 la suta au invocat drept motiv lipsa resurselor financiare.
  12.Cand majoritatea romanilor cu asigurare de sanatate sunt nevoiti sa plateasca consultatia,respectiv operatia din buzunarul lor. Aproape 70% dintre romani au fost nevoiti sa ofere bani sau cadouri personalului medical, pentru a beneficia de mai multa atentie din partea acestuia, valoarea medie a stimulentelor financiare oferite, atat in sistemul public cat si in cel privat, fiind de 337 de lei, potrivit unui studiu. Autorii studiului au mai aratat ca aproape 70% dintre romani au spus ca au fost nevoiti sa ofere sume de bani sau cadouri personalului medical, pentru a beneficia de mai multa atentie. Dintre acestia, 84% au indicat institutiile publice de sanatate, in timp ce 5% au mentionat institutiile private.
  13.Cand majoritatea romanilor sunt nemultumiti de actul de justie din Romania. „Lumea occidentala este o lume asezata pe niste reguli, pe cand lumea romaneasca mimeaza aceste reguli. Noi avem reguli ca sa le incalcam mai bine sau ca sa ne prefacem ca le respectam”, sublinia istoricul Lucian Boia, intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul. 54% dintre romani tind sa nu aiba incredere in justitie. Cetatenii din Romania reclama insa durata procedurilor. 27% au o parere foarte proasta, iar 36% destul de proasta despre durata procedurilor derulate in instantele judecatoresti.
  14.Cand majoritatea romanilor nu au incredere in factorul politic,respectiv in institutia prezidentiala din Romania; 17,8% la masuratoarea din octombrie 2014.
  Urmeaza, in ordine, primariile – 37,9% (42,7% in octombrie 2014), Curtea Constitutionala – 36,4% (33,5% in octombrie), consiliile judetene – 26% (29,7% in octombrie), Guvernul – 25,5% (27% in octombrie), Parlamentul – 19,7% (16,8% in octombrie) si partidele politice – 12% (10,9% in octombrie). iar 27,2% ar alege monarhia ca forma de guvernamant.
  15.Cand majoritatea romanilor sunt nemultumiti de nivelul lor de trai. Un singur roman din o suta are absolut tot ce isi poate dori din punct de vedere material si financiar. Pe langa el, mai sunt 8 care spun ca traiesc bine. Restul traiesc intre concepte ca „reusesc sa ma descurc” si „abia imi ajung banii”.46% dintre respondenti spun ca abia le ajung banii, 26% spun ca reusesc sa se descurce, 18% nu pot acoperi strictul necesar din veniturile realizate.
  16.Cand majoritatea romanilor sunt nemultumiti de calitatea educatiei. Aproape jumatate dintre romani sunt nemultumiti de sistemul de invatamant si percep o scadere a calitatii invatamantului in ultimii 15 ani, singurii care au o parere mai buna despre sistem fiind actualii elevi sau studenti, potrivit unui studiu realizat de GfK Romania.
  17.Cand majoritatea romanilor sunt nemultumiti de venitul lor. Romania se afla la coada clasamentului privind salariul minim din Uniunea Europeana, acesta fiind de doar 157,5 euro, in comparatie cu cel din Luxemburg, care este de 12 ori mai mare.
  Potrivit cifrelor Eurostat, cel mai mare salariu minim din UE il primesc locuitorii din micul stat Luxemburg – 1.874 de euro, scrie site-ul New Europe.
  Pe urmatoarele doua locuri se afla Belgia si Olanga, cu un salariu minim de 1.502 euro, respectiv 1.469 de euro. Urmeaza Irlanda (1.462 de euro), Franta (1.430 de euro) si Marea Britanie (1.264 de euro).De remarcat este faptul ca primele trei tari au ca forma de guvernamant;monarhia constitutionala.
  18.Cand majoritatea romanilor nu au o calitate a vietii adecvata pentru timpurile de azi. Elvetia a fost desemnată tara cu cea mai mare calitate a vietii estimată pentru 2013, in timp ce Romania se afla pe locul 56 in acest clasament, arata o analiza a companiei de prognoza si consiliere in afaceri Economist Intelligence Unit (EIU). Pe celelalte pozitii pana la locul 10 se afla, in ordine, Australia, Norvegia, Suedia, Danemarca, Singapore, Noua Zeelandă, Olanda, Canada şi Hong Kong.
  19.Cand majoritatea romanilor nu sunt de acord cu cei care au dosare penale si care au condamnari penale definitive si irevocabile si care ocupa functii de conducere politice si admnistrative ale statului roman;ministere,parlament,prefecturi,consilii judetene,primarii si alte institutii. Peste 60% dintre romani sunt de parere ca practicile de coruptie sunt intalnite pe scara larga in tara noastra.
  20.Cand majoritatea romanilor sunt nemultumiti de aflarea adevarului despre Revolutia din decembrie 1989 si Mineriade. Se presupune ca din acest moment am avea mai mari sanse sa aflam adevarul despre Revolutia din decembrie 1989. Despre cei care ne-au furat atunci, despre cei care de atunci incoace ne fura zi de zi, despre cei care ne-au furat o buna parte de libertate.

  Si nu numai. Poate si despre cei care ne-au umilit inainte de 1989, care ne-au infometat, ne-au torturat si ne-au tinut sub teroare atatia si atatia ani, dincolo de ordinele unei minti pierdute. Si daca nu ar fi sa aflam chiar tot adevarul, se presupune ca, odata cu declasificarea documentelor privind Revolutia din 1989, am putea macar spera sa aflam o parte din ceea ce nu stim.

  Guvernul Romaniei a hotarat sa declasifice mai multe documente in legatura cu evenimentele din decembrie 1989, astfel incat adevarul sa poata fi validat pe baza documentelor care nu mai sunt secrete de stat. Stirea ne anunta ca respectivele documente vor fi facute publice in Monitorul Oficial. Altfel spus, orice roman care si-ar dori sa afle mai multe despre adevaratele evenimente petrecute in zilele care au constituit Revolutia din 1989 poate afla linistit cine a tras in noi pe 22. CEDO a condamnat Romania, in noiembrie 2012, pentru ca a incalcat dreptul la viata si la un proces echitabil netrimitandu-i in judecata pe autorii crimelor comise la Mineriada din 13-15 iunie 1990. Dosarele nu au ajuns nici astazi in instanta, iar CSM nu pare interesat de subiect.
  …..lista poate continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here