Slătinenii nu se bat pe brazii de Crăciun. Preţurile pornesc de la 30 lei și ajung până la 200 de lei

Brazii de Crăciun au ajuns şi în piețele din Slatina, dar cumpărătorii de altădată lipsesc. Comercianții sosiți cu marfă din Harghita sau Târgu Mureș în Piața Zahana spun că vremurile bune privind vânzările de brazi au apus demult. Prețurile sunt pentru toate buzunarele în acest an, pornind de la 30 de lei și ajungând la 200 lei, în funcție de mărimea pomilor.

Zona din spatele Pieței Zahana unde se vând legume s-a umplut de brazi aduși de la sute de kilometri, însă cumpărătorii nu mai dau buzna, așa cum se întâmpla cu două decenii în urmă. Unul dintre comercianții sosiți de la Târgu Mureș îşi pune, totuşi, speranţele în interesul celor care nu au uitat tradiția bradului de Crăciun în casă.

„Nu se mai vinde ca altădată, dar noi sperăm să vindem, totuși, și anul acesta. Cine ține la tradiție vine și cumpără bradul”, a spus Cristina din Târgu Mureș.

Trecem la alt comerciant aflat în sfadă cu oamenii din administrația pieței, nemulțumit de valoarea taxei percepute.

„Ce vânzări erau odată, se bătea lumea pe brazi. Astăzi oamenii nu mai țin la tradiție, își cumpără brazi din plastic, renunțând la ceea ce face un brad adevărat în casă, la mireasma lui proaspătă de munte și sărbătoare. Nu se compară. În afară de faptul că nu mai e tradiție, este și săracă lumea”, afirmă un alt comerciant, domnul Boruș, venit tocmai de la Miercurea Ciuc.

Cine nu dă bradul adevărat pe cel din plastic trebuie să scoată din buzunar cel puțin 30 de lei pentru un pom, dar prețul sare bine și de 100 de lei, până către 200 de lei în cazul brazilor mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here