Trei farmacii din Olt au pierdut la buget pentru că nu au respectat programul de lucru declarat la CJAS

Trei farmacii din Olt furnizorii de medicamente în tratamentul ambulatoriu au primit bani mai puţini în noiembrie de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce oficialii Casei au descoperit în timpul unui control că furnizorii de medicamente nu respectau programul de lucru.

Controlul a fost derulat în perioada 6 – 28 noiembrie de reprezentanţii CJAS şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publice Olt în urma unui ordin dat de ministrul Sănătăţii şi de preşedintele CNAS, după ce în mai multe farmacii din Bucureşti au fost descoperite medicamente expirate. În farmaciile din Olt nu au fost găsite medicamente expirate, dar cei din echipele de control au descoperit disfuncţii în programul de lucru. „Trei furnizori de medicamente nu au respectat programul de lucru. Acestor farmacii li s-a aplicat diminuarea cu 5% a sumei cuvenite în luna noiembrie 2014, conform art. 10 alin. (1) lit. a) din contractele încheiate cu CAS Olt, pentru nerespectarea în mod nejustificat a programului de lucru declarat la CAS Olt”, au spus reprezentanţii CJAS.

Alţi şase furnizori de medicamente au fost prinşi cu musca pe căciulă în privinţa prezenţei farmacistului în unitate pe toată durata de lucru declarată la CJAS Olt, iar la o altă farmacie au fost constatate anumite disfuncţionalităţi cu privire la aprovizionarea cu medicamentele corespunzătoare DCI (Denumirea Comună Internaţională) prevăzute în listă. La acest capitol, prioritatea o au medicamentele al căror preţ pe unitatea terapeutică este mai mic sau egal cu preţul de referinţă la o singură farmacie. În aceste din urmă cazuri au fost aplicate avertismente scrise. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here