Inaugurarea Unităţii de Primire Urgenţe Slatina, în prezenţa miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, vor fi prezenţi la inaugurarea Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, eveniment care se va consuma în cursul acestei săptămâni. 

Cel puţin aşa susţine preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, care marţi, într-o conferinţă de presă, a declarat că inaugurarea noii Unităţi de Primire Urgenţe a spitalului din Slatina va avea loc până la sfârşitul acestei săptămâni. „În cel mai scurt timp o să inaugurăm şi UPU de la Spitalul Judeţean, care este o realizare. Nu numai secţia în sine, ci şi aparatura necesară pentru această secţie. Sper ca până la sfârşitul acestei săptămâni să facem inaugurarea împreună cu ministrul Sănătăţii, domnul Bănicioiu, şi cu cel al Finanţelor Publice, domnul Darius Vâlcov”, a declarat Stănescu. 
Surse ale OLT-ALERT susţin că la eveniment ar dori să ajungă şi premierul României, Victor Ponta.
 
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Slatina a fost extinsă şi reabilitată, dar şi dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Extinderea unităţii a fost demarată la începutul acestui an şi a costat peste 2,8 milioane de lei, sumă pusă la bătaie de Consiliul Judeţean şi de Primăria Slatina. Prin extindere, Unitatea de Primire Urgenţe a fost recompartimentată, beneficiind, printre altele, de o nouă sală pentru triajul pacienţilor, de un nou spaţiu pentru resuscitare şi de o sală specială pentru aparţinători. Lucrările au fost recepţionate luni.
Aparatura medicală cu care a fost dotată UPU a costat 6,7 milioane de lei, bani puşi la bătaie de Ministerul Sănătăţii. Au fost achiziţionate, printre altele, monitoare pentru funcţiile vitale, ventilatoare, electrocardiografe, scaune de transport, cărucioare, ecograf cu sondă Doppler pentru cardiaci, tărgi pentru resuscitare şi tratament. Partea cea mai importantă la acest capitol este dotarea spitalului cu un nou computer Tomograf, doar acesta costând două milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here