Distribuirea alimentelor acordate de UE pentru persoanele cu venituri modeste continuă la Slatina

Primăria Slatina a fost informată că, după ce, sâmbătă, a început distribuirea alimentelor sosite de la Uniunea Europeană, luni va veni un al doilea transport.

„Am fost anunțat de la Prefectură că luni mai vin două transporturi, pentru 1.485 de beneficiari, adică vom avea în total săptămâna viitoare pentru distribuit la peste jumătate din cei care au primit cupoanele individuale. Sper ca furnizorul să se și țină de cuvânt”, a declarat primarul Slatinei, Minel Prina.

Primăria Slatina a început, sâmbătă, distribuirea alimentelor acordate de Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate. Distribuirea alimentelor se face la cantina Liceului de Construcții, în baza actului de identitate și a cuponului individual primit, în limita cantităţilor primite. În condițiile în care vor mai sosi şi alte transporturi până la sfârşitul anului, primăria va continua distribuirea alimentelor în ultimele zile ale lui 2014. „Începem săptămâna aceasta distribuția alimentelor de la UE, deocamdată parțial pentru că am primit doar un transport din cele programate. Dacă mai primim transporturi vom continua și pe 29 și 30 decembrie distribuția”, a explicat primarul Slatinei.
Programul de distribuire
Beneficiarii de ajutor social și beneficiarii alocației de susținere a familiei au fost primii programaţi să intre în posesia alimentelor sâmbătă, 20.12.2014, între orele 09.00 – 16.00 şi duminică, 21.12.2014, între orele 09.00 – 13.00.
Distribuirea va continua luni, 22.12.2014, între orele 09.00 – 16.00 şi marți, 23.12.2014, între orele 09.00 – 16.00, pentru pensionari, care vor primi alimente.
Persoanele care din diferite motive nu au intrat în posesia cupoanelor individuale se vor prezenta la sediul Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială din strada Dinu Lipatti (în oraşul vechi), în cadrul programului de lucru săptămânal, pentru înscrierea în listele suplimentare. Aceştia vor avea asupra lor actele de identitate şi documente de apartenenţă la un grup-ţintă (de exemplu, cupon pensie/șomaj, decizie pensie/șomaj, certificat încadrare în grad de handicap, adeverință emisa de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă etc.).
Persoanele înscrise în lista suplimentară vor primi ajutoare alimentare în limita cantităților rămase disponibile, după distribuirea pe bază de cupon individual. Însă, pentru că pe listele de la Ministerul Muncii au fost înscrise 5.129 de persoane, iar cantitatea de alimente repartizată pentru Slatina ajunge pentru 8.166 de persoane, vor fi alimente disponibile pentru toți cei din lista suplimentară, potrivit primarului Minel Prina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here