Șeful SRI Olt, fostul securist Ștefan Vlăduțescu, s-a pensionat. Locul i-a fost luat de adjunctul Calotă

Șeful SRI Olt, colonelul Ștefan Vlăduțescu, a plecat, recent, de la comanda secției prin pensionare, potrivit OLT-ALERT. Locul său a fost luat, în regim de interimat, de adjunctul SRI Olt, Calotă, până la noi ordine.
 
Colonelul Ștefan Vlăduțescu, fost ofițer de Securitate, s-a pensionat în urmă cu mai bine de o lună de zile, au spus surse apropiate SRI Olt pentru OLT-ALERT. Comanda unității a fost preluată de adjunctul SRI Olt, Romică Calotă, care va avea responsabilitatea acestei funcții până la noi ordine.
 
Ștefan Vlăduțescu a preluat conducerea Secției Județene Olt a SRI în septembrie 2012, venind de la SRI Dolj în cadrul unui schimb de cadre, prilej cu care fostul șef al Serviciului Român de Informații Olt, Marius Voinea, a trebuit să plece la SRI Gorj. Vlăduțescu lucra la nivelul conducerii SRI Dolj din anul 2004. 
 
Surse neoficiale au spus atunci că aceste rotiri de cadre au avut legătură cu numărul mare de oameni din anumite județe care și-au exprimat votul în cadrul referendumului pentru demiterea președintelui României. Vocile oficiale au spus, însă, că respectivele modificări la nivelul unor servicii județene ale SRI au avut drept scop „optimizarea structurilor de management în teritoriu”. 
 
Născut în 1958, colonelul Ștefan Vlăduțescu este fost ofițer al Securității comuniste, structură în care a apucat să lucreze câțiva ani buni înainte de Revoluția din 1989. Ca mulți dintre foștii securiști, după 1989 a absolvit cursurile Facultății de Drept, beneficiind și de cunoștințele sus-puse care l-au păstrat în Serviciul Român de Informații. În perioada 2004 – 2008 a fost și lector universitar asociat la Facultatea de Litere a Universității Craiova. El este acum conferențiar universitar la aceeași facultate din Bănie. De asemenea, Ștefan Vlăduțescu și-a pus numele pe zeci de cărți de specialitate în calitate de autor și, în alte cazuri, de coautor.
 
Perioada în care a lucrat în cadrul Securității, 1983 – 1990, lipsește din CV-ul său. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here