Comerțul ilegal cu obiecte pirotehnice, „faultat” de jandarmii din Olt. Mii de petarde, confiscate la Slatina și Caracal

Comerțul ilegal cu petarde continuă în Olt. Jandarmii au prins, vineri, la Caracal și Slatina, doi bărbați în timp ce încercau să vândă mii de pocnitori fără documente legale.

 

Un bărbat de 43 ani a fost depistat, vineri, în jurul orei 09.30, în zona Pieţei Agroalimentare din municipiul Caracal în timp ce deţinea şi oferea trecătorilor 4.800 pocnitori de diferite mărci, fără a deţine documente legale în acest sens. 

Un alt bărbat, de 42 ani, a fost depistat în aceeași zi, în jurul orei 13.30, în zona Pieţei Zahana din municipiul Slatina în timp ce oferea trecătorilor 300 de pocnitori, fără a deţine, de asemenea, documente legale. 

„Jandarmii le-au întocmit celor în cauză acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Olt, locotenent-colonelul Emanuel Botan. 

Obiectele pirotehnice au fost ridicate de jandarmi şi, împreună cu actele de sesizare, vor fi înaintate Biroului Armament, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru continuarea cercetărilor. 

Jandarmeria Olt atrage atenţia asupra faptului că deţinerea, comercializarea sau folosirea, fără autorizare, a obiectelor pirotehnice constituie infracţiune. În plus, riscul asupra integrității corporale la care se expun persoanele care folosesc obiectele pirotehnice este unul mare. 
„Adresăm rugămintea cetăţenilor să nu folosească astfel de obiecte şi să sesizeze forţele de ordine despre prezenţa unor persoane care aprind petarde sau artificii interzise, punând astfel în pericol integritatea fizică şi uneori chiar viaţa celor din jur. Cetăţenii pot solicita sprijin, în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul de urgență 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie”, a mai spus Emanuel Botan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here