Alimente suplimentare de la Uniunea Europeană pentru slătineni, alţii decât cei cuprinşi în liste

Distribuirea alimentelor puse la dispoziţie de Uniunea Europeană pentru persoanelor defavorizate va continua la Slatina în perioada următoare nu doar pentru persoanele cuprinse în listele întocmite de Ministerul Muncii, ci şi pentru alţi beneficiari înscrişi în listele suplimentare. 
 

Pentru că pe listele de la Ministerul Muncii au fost înscrise 5.129 de persoane, iar cantitatea de alimente repartizată pentru Slatina ajunge pentru 8.166 de persoane, vor fi alimente disponibile pentru toți cei din lista suplimentară. 
„Slatina are alocate pachete de alimente pentru persoanele defavorizate peste numărul celor aflați în listele de la Ministerul Muncii. Vom primi în perioada următoare transporturile cu aceste pachete suplimentare și pentru aceasta îi rog pe toți cei care se încadrează în categoriile de beneficiari, dar nu au primit acasă cupoanele, să se prezinte la sediul Direcției de Protecție și Asistență Socială din str. Frații Buzești 6, având asupra lor actul de identitate și o adeverință doveditoare pentru apartenența la una dintre categoriile prevăzute de Hotărârii de Guvern 799/2014”, a scris pe contul său de Facebook primarul oraşului, Minel Prina.
 
La acest tip de alimente au dreptul familiile şi persoanele singure care beneficiază de venitul minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinere, şomerii care primesc indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar de până la 400 lei, inclusiv şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi cu venituri de sub 400 lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi si copii şi persoanele beneficiare ale unor legi speciale. Este vorba de beneficiarii Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, Legii nr. 49/1999 privind pensiile I.O.V.R., Legii nr. 309/2002 privind recunoaşterea şi acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961, Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri. 
 
De asemenea, alimente de la UE pot primi şi beneficiarii OG  105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în Romania cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, Legii recunoştinţei, Legii nr. 109/2005 privind instituirea indemnizaţiei pentru activitatea de liber-profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România, Legii nr. 8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, Legii nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru soțul supravieţuitor, dacă nu realizează alte venituri în afară de cele provenite din drepturile băneşti acordate de aceste legi ale căror cuantum cumulat se află sub 400 lei/lună.
 

Primele transporturi de alimente de la UE au sosit şi au fost distribuite slătinenilor care au dreptul la ele în preajma sărbătorilor de iarnă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here