AJOFM Olt: Selecţie de muncitori pentru culesul căpşunilor în Danemarca. Condiţii de angajare şi salarizare

Un angajator danez are nevoie de 30 de români care să-i culeagă căpşunile din fermă, drept pentru care a solicitat, prin reţeaua EURES, organizarea unei burse a locurilor de muncă pentru selecţia personalului potrivit. 

Bursa va fi organizată în ultima decadă a lunii februarie, la Botoşani, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt. 

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de angajator, munca se va desfăşura la o fermă ecologică, în aer liber. Culesul căpşunilor începe devreme, la 04.00 – 05.00 dimineaţa. Sezonul de recoltare a căpşunilor începe la începutul lunii iunie şi se termină în jurul datei de 1 august. 

Danezul este interesat de persoane de cel puţin 18 ani care să suporte munca fizică grea, indiferent de climă, cu experienţă în culesul căpşunilor şi care să cunoască limba engleză la nivel mediu. Angajatorul precizează că acceptă inclusiv cupluri. 

Plata muncii este în funcţie de cantitatea recoltată (la kilogram), angajatorul plătind echivalentul în coroane daneze a aproximativ un euro brut/kg, plus 12,5%, bani de vacanţă aplicaţi la suma totală. 

„Cazarea este asigurată în clădire/camere. Taxa de cazare pe zi/persoană este echivalentul în coroane daneze a circa opt euro Se asigură spaţii pentru prepararea mâncării, internet wireless, duşuri, TV, maşini de spălat)”, se arată într-un comunicat al AJOFM Olt.

Durata contractului este de cel mult şapte săptămâni, cu un program de lucru de şase zile pe săptămână, în medie 25-30 ore/săptămână.

Pentru a aplica, candidaţii trebuie să acceseze link-ul: http://www.duborgjordbaer.dk/job-application.html. De pe acest link se descarcă modelul de CV EUROPASS, ce trebuie completat în limba engleză şi cu poză ataşată, conform instrucţiunilor. Tot pe link-ul menţionat, se completează on line un formular la care se ataşează CV-ul. Preselecţia persoanelor care au aplicat este facută de către angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor preselectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani. 

Detaliile referitoare la data, locul şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Termenul limită pentru aplicare este 13.02.2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here