Poliţia Locală Slatina, între „da” şi „nu”. Ce cred slătinenii despre activitatea acestui serviciu

Primăria Slatina a pus recent la dispoziţia populaţiei o pagină pe site-ul instituţiei, invitându-i pe oameni să îşi exprime opiniile despre activitatea Poliţiei Locale. Părerile nu au întârziat să apară, unele indicând ineficienţa acestui serviciu, alţii, din contră, lăudându-i rostul şi meritele.

Primarul municipiului, Minel Prina, cel care a avut iniţiativa unui astfel de dialog cu populaţia, spune că va ţine cont de mesajele oamenilor şi că va lua decizii în consecinţă pentru îmbunătăţirea activităţii Poliţiei Locale

„La început de an este vremea bilanțurilor și a planurilor pentru viitor. Am auzit și am citit foarte multe opinii ale slătinenilor despre actvitatea Poliției Locale, însă vreau să am o consultare cât mai largă cu dumneavoastră pe această temă. Vă invit pe site-ul Primăriei pentru a vă exprima opinia despre activitatea Poliției Locale. Voi citi mesajele dumneavoastră, urmând apoi a lua deciziile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor exprimate”, a scris edilul pe pagina unei reţele de socializare.

Mesajele slătinenilor nu au întârziat să apară în spaţiul virtual pus la dispoziţie de municipalitate. În vreme ce unii dintre oameni spun că activitatea acestei poliţii este una necesară şi eficientă, cei mai mulţi socotesc că autorităţile s-ar putea lipsi de serviciile sale. 

„Punctul meu de vedere, exprimat cât se poate de clar este că, momentan, Poliţia Locală în Slatina este fără rost, nu îşi face datoria în nici o situaţie, doar dacă statul ascuns prin pădure şi rosul de seminţe se află în fişa postului. Legat de partea cu patrulatul, consider că ar fi OK să se patruleze mai mult pe jos, mai multe controale. Mie personal în anumite zone relativ centrale ale oraşului, după ora 11 seara îmi este oarecum teamă să merg pe jos”, a scris pe pagina de internet a primăriei Florin.

 

„Poliţia Locala ar trebui desfiinţată, eventual printr-un referendum, dacă se poate. Sau poate ar trebui modificata legea care obligă autorităţile locale să o aibă în structură. Este o instituţie inutilă. Nu sunt niciodată acolo unde este nevoie de ei. De ce să plătiţi nişte oameni doar ca să spargă seminţe?”, se întreabă un alt slătinean, George.

Nu toţi care şi-au postat deja mesajele sunt de aceeaşi părere. 
„Felicitări Poliţiei Locale. Aceşti oameni au făcut faţă tuturor sesizărilor, în ciuda faptului că nu sunt motivaţi corespunzător. Nu stau pitiţi în pădure, ci păzesc pădurea. Pe timp de noapte se vad în oraş patrule mixte cu Poliţia Municipiului. Ei sunt acolo unde îi solicită cetăţeanul”, este opinia Danielei.
Citiţi restul opiniilor sau postaţi comentarii pe acest subiect AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here