Andrei Iordache îşi doreşte reabilitarea întregului corp central al Spitalului Slatina în 2015

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, îşi doreşte ca, până la sfârşitul anului în curs, tot corpul central al unităţii spitaliceşti să fie reabilitat, iar secţiile dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, după modelul Unităţii de Primire Urgenţe a spitalului, în care Consiliul Judeţean Olt, Primăria Slatina şi Ministerul Sănătăţii au băgat în 2014 aproape 90 de miliarde de lei vechi.  
„Îmi doresc ca, până la sfârşitul acestui an, tot corpul central al spitalului să arate la UPU, nu doar ca reabilitare, ci şi ca dotare cu aparatură medicală”, a declarat managerul spitalului. El a precizat că lucrările de reabilitare a secţiilor Neonatologie şi Pediatrie, prevăzute încă de anul trecut de consiliul Judeţean Olt, vor fi scoase cât de curând la licitaţie pentru a putea fi demarate. De altminteri, aspiraţiile managerului sunt susţinute de administraţia judeţului şi de Primăria Slatina.
Noua clădire a Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean Slatina a fost inaugurată în ajunul Crăciunului, în prezența ministrului Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, a deputatului Emil Moț și a reprezentanților administrației județene și municipale.

Unitatea a fost extinsă şi reabilitată, dar şi dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Extinderea unităţii a fost demarată la începutul acestui an şi a costat peste 2,8 milioane de lei, sumă pusă la bătaie de Consiliul Judeţean şi de Primăria Slatina. Prin extindere, Unitatea de Primire Urgenţe a fost recompartimentată, beneficiind, printre altele, de o nouă sală pentru triajul pacienţilor, de un nou spaţiu pentru resuscitare şi de o sală specială pentru aparţinători. Lucrările au fost recepţionate săptămâna trecută.

Aparatura medicală cu care a fost dotată UPU a costat 6,7 milioane de lei, bani puşi la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii. Au fost achiziţionate, printre altele, monitoare pentru funcţiile vitale, ventilatoare, electrocardiografe, scaune de transport, cărucioare, ecograf cu sondă Doppler pentru cardiaci, tărgi pentru resuscitare şi tratament. Partea cea mai importantă la acest capitol este dotarea spitalului cu un nou computer Tomograf, doar acesta costând două milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here