Aproape 1.400 de cazuri de viroze şi pneumonii în Olt, în prima săptămână a anului. Situaţia vaccinărilor antigripale

În prima săptămâna a anului 2015, la nivelul judeţului Olt s-au înregistrat 836 de cazuri de infecţii respiratorii acute, 56 dintre pacienţi fiind nevoiţi să rămână internaţi în spital, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu. În aceeaşi perioadă, în judeţ au apărut şi 553 de cazuri de pneumonie, în 117 cazuri fiind necesară internarea pacienţilor. 

„Frecventa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute a înregistrat o tendinţă de scădere faţă de media ultimelor trei săptămâni”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP.

Pentru prevenirea şi controlul afecţiunilor respiratorii este necesară vaccinarea antigripală, ca una dintre cele mai importante măsuri. Din achiziţia Ministerului Sănătăţii, judeţului Olt i-au fost repartizate 22.965 doze de vaccin gripal, în două tranşe, respectiv 6.175 de doze în noiembrie 2014 şi 16.790 de doze în tranşa a doua din luna decembrie 2014, toate pentru vaccinarea grupelor de populaţie considerate la risc de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În primele zile ale anului 2015 s-au folosit 971 de doze de vaccin gripal, din care cele mai multe, 682 de doze, pentru vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani. 285 de doze au fost consumate în vaccinarea unor persoane cu afecţiuni cronice, şi numai patru doze au fost utilizate la solicitarea personalului medical. 

„De la începutul campaniei de vaccinare antigripală s-au folosit 13.113 doze de vaccin gripal”, a mai precizat Gabriela Gogiu.

Până la sfârşitul anului trecut, aproximativ 65% din cantitatea totală de vaccin distribuit cabinetelor medicilor de familie fusese consumată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here