Casă în flăcări la Gura Padinii. Proprietarul, la un pas de a-şi pierde agoniseala de-o viaţă din neglijenţă

Un localnic din comuna olteană Gura Padinii a fost la un pas să rămână, miercuri, fără casă în urma unui incendiu pornit de la un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile aflate în apropierea sa. Pompierii trag un nou semnal de alarmă şi fac apel la populaţie să cureţe periodic coşurile de evacuare a fumului.
 
Flăcările au izbucnit dimineaţa la ora 05.00, când proprietarul casei s-a trezit speriat de vâlvătaia care cuprinsese acoperişul locuinţei. Anunţaţi, pompierii din cadrul Gărzii Vişina au ajuns la locul evenimentului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și cu un echipaj SMURD. Pentru lichidarea incendiului, salvatorii au luptat cu flăcările mai bine de trei ore.  
 

„Militarii s-au deplasat la locul solicitării cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără la acoperișul casei și al unei anexe gospodărești. Pompierii au reușit să lichideze incendiul, în limitele găsite, după mai bine de trei ore. Au ars acoperișul casei și al anexei gospodărești pe circa 100 mp”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu. 

Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, este coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. 

Pentru siguranța cetățenilor și evitarea unor evenimente similare, pompierii sfătuiesc populaţia să efectueze verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului, curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare şi izolarea termică a coșului de fum față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here