Consilierul local liberal Răducu Ivan, din Corabia, arestat pentru contrabandă cu ţigări

Consilierul local Răducu Ivan (PNL) din Corabia a fost reţinut, în noaptea de marţi spre miercuri, apoi arestat pe o perioadă de 30 de zile pentru contrabandă cu ţigări, după ce oamenii legii l-au prins cu 15.000 de pachete de ţigări nemarcate. Ivan este unul dintre apropiaţii preşedintelui PNL Corabia, Ioana Gherghiţă, revenită în partid după ce la conducerea organizaţiei judeţene a venit deputatul Gigel Ştirbu. Ivan a mai fost reţinut, în urmă cu circa doi ani, pentru acelaşi gen de infracţiune. 

Alesul liberal de la Corabia a fost reţinut, marţi noapte, pentru 24 de ore după ce a fost prins cu 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Miercuri, procurorii l-au prezentat Judecătoriei Corabia cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, solcitarea fiind admisă de magistraţi. Soluţia pronunţată poate fi atacată cu recurs de inculpat în termen de 48 de ore de la pronunţare.
 

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia de arestare preventivă a inculpatului I.I.R. Dispune arestarea preventivă a inculpatului I.I.R, pe o durată de 30 de zile, de la 14.01.2015 la 12.02.2015 inclusiv. În baza art.275 alin.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea judecătorilor. 

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt nu au confirmat oficial reţinerea consilierului, dar au admis că oamenii legii au desfăşurat acţiunea în cadrul căreia a fost confiscată o cantitate considerabilă de ţigări de contrabandă.
„Nu putem da publicităţii amănunte în acest caz, nu putem confirma existenţa unei reţineri, ci doar că a existat o acţiune în timpul căreia s-au confiscat foarte multe ţigări de contrabandă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul Iulian Nicolae. 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a confirmat, de asemenea, existenţa unui dosar penal pentru contrabandă cu ţigări.
„La data de 13.01.2015, a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de bunuri sau mărfuri care trebuiau plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, a declarat prim-procurorul acestui parchet, Mihaela Cătălina Eniţă. 

Consilierul Răducu Ivan este fiul consilierului local Gabriel Ivan şi un apropiat al preşedintelui PNL Corabia, Ioana Gherghiţă, precum şi bun prieten cu soţul acesteia, Gelu Gherghiţă. El face parte din tabăra liberală a vechiului PNL care s-a bucurat de venirea, în 2013, a deputatului Gigel Ştirbu la conducerea PNL Olt, în rând cu protectoarea sa, Ioana Gherghiţă, revenită în PNL la iniţiativa noii conduceri a organizaţiei judeţene după ce, în 2012, părăsise partidul trecând la UNPR. 

Nu este pentru prima oară când Răducu Ivan are probleme cu oamenii legii. În urmă cu circa doi ani el a fost, de asemenea, reţinut de procurori tot sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Acţiunea procurorilor de atunci nu s-a finalizat, însă, cu trimiterea suspectului în faţa instanţei de judecată. 

Potrivit declaraţiei sale de avere, Răducu Ivan deţine un apartament în Corabia cumpărat în 2006 şi are datorii de 44.000 de lei la bănci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here