Amenzi de peste 240.000 lei şi o sesizare penală de la comisarii Gărzii de Mediu Olt, în 2014

În perioada 1 ianuarie – 12 decembrie 2014, Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a realizat 1.125 inspecţii şi controale în domeniul protecţiei mediului, aplicând mai multe amenzi în valoare de peste 240.000 de lei.

Este vorba de 447 de inspecţii de mediu planificate în domeniul controlului poluării industriale şi respectării regimului substanţelor chimice periculoase, de 135 de inspecţii în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate şi de 678 de controale neplanificate în aceleaşi domenii.

„Acţiunile de control au vizat verificarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale, respectiv din domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi atriilor naturale protejate, fiind verificate diverse activităţi industriale, activităţi agricole, de exploatare a resurselor naturale, exploatări forestiere, activităţi specifice ariilor naturale protejat şi diverse servicii”, se arată în raportul activităţii Gărzii de Mediu Olt pe anul trecut.

Urmare a controalelor şi inspecţiilor efectuate, comisarii de mediu au constatat săvârşirea a 16 fapte de natură contravenţională, sancţionate prin  amenzi în valoare totală de 242,5 mii lei. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Olt au făcut, de asemenea, o propunere de suspendare a actelor de reglementare în domeniul mediului, o altă propunerea de suspendare a activităţii la nivelul unui operator economic şi sesizat, într-un caz, organele de cercetare penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here