AJOFM Olt: 130 de locuri de muncă vacante în Danemarca, în sectorul agricol. Cine şi cum le poate ocupa

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în ultima decadă a lunii februarie, la Botoşani, o bursă locurilor de muncă sezoniere în sectorul agricol pentru ocuparea a 130 de posturi vacante, anunţă, printr-un comunicat de presă, AJOFM Olt.

Angajatorii danezi au nevoie de 60 de persoane pentru culesul căpşunilor, 20 pentru cules de zmeură şi de alte 50 de persoane pentru recoltarea de mazăre. De asemenea, aceştia mai oferă două locuri pentru specialişti în fertilizarea solului prin intermediul irigaţiilor şi trei locuri pentru superviseri culegători de fructe. 

Plata muncii este în funcţie de cantitatea recoltată (la kilogram). Angajatorii danezi sunt interesaţi de persoane cu vârsta de cel puţin 18 ani, care să aibă cunoştinţe de limba engleză la nivel mediu sau avansat, în funcţie de oferta pentru care aplică. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Olt, solicitanţii care vor fi selectaţi trebuie să suporte munca fizică grea, indiferent de climă, în câmp sau în tuneluri. Experienţa în muncă agricolă în străinătate constituie un avantaj.

Contractele de muncă vor intra în vigoare începând cu luna mai 2015, în funcție de fiecare ofertă depusă de angajator.

Potrivit informaţiilor oferite de unul dintre angajatori, culegătorii de căpşuni sau zmeură vor locui în rulote de persoane/cameră, taxa de cazare costând aproximativ 50 de coroane daneze. Alt angajator oferă pentru cazarea lucrătorilor camere în clădiri, taxa de cazare fiind de opt euro/zi. Pentru culegătorii de mazăre vor fi puse la dispoziţie rulote cu dormitoare sau pot locui în corturi aduse de lucrători. Se asigură spaţii pentru prepararea mâncării, Internet, wireless, duşuri, TV şi maşini de spălat;

Pentru a aplica la cules căpşuni sau zmeură candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poză inclusă şi referinţe de la locurile de muncă anterioare în domeniul agricol, pe adresa de e-mail: s@hyldetoftegaard.dk (ofertă valabilă până la 16.02.2015).

Pentru a aplica la cules căpşuni în cazul altui angajator, candidaţii trebuie să acceseze link-ul: http://www.duborgjordbaer.dk/job-application.html. De pe acest link se descarcă modelul de CV EUROPASS, ce trebuie completat în limba engleză şi cu poză ataşată, conform instrucţiunilor. Tot pe link-ul menţionat, se completează on-line un formular la care se ataşează CV-ul (ofertă valabilă până la 13.02.2015).

Pentru a aplica la cules mazăre, candidaţii trimit un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: (ofertă valabilă până la 16.02.2015).

Preselecţia persoanelor care au aplicat se face de către angajatori. Invitarea la selecţie a persoanelor preselectate de către angajatorii danezi se va face in timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani. Detalii referitoare la data, locul şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de pe site-ul ANOFM, www.eures.anofm.ro sau la AJOFM Olt, str. Prelungirea Crişan, nr.2, Compartiment EURES, telefon: 0249/411002.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here