Mihai Eminescu, omagiat la cea de-a 165 – a aniversare de instituţiile de cultură ale judeţului

Ziua de 15 ianuarie, în care s-au împlinit 165 de ani de la nașterea Întâi-Stătătorului poeziei românești, Mihai Eminescu, devenită, de câțiva ani, și Ziua Culturii Române, a fost sărbătorită pe întreg cuprinsul județului prin diverse manifestări.

Printre acestea, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina s-au desfășurat spectacole de muzică, poezie și dans sub genericul „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” și „Glasul Poetului”, iar la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu”, sub genericul „Eminescu peste nemărginirea timpului. 165 de ani de la nașterea poetului nepereche”, au avut loc lansări de carte, recitaluri de poezie, vizionări de filme, precum și vernisajul expoziției de grafică „Universul eminescian”, cuprinzând lucrări de Spiru Vergulescu.

Şi la Caracal autorităţile au organizat, joi, o serie de manifestări pentru evocarea marelui poet. Un prim moment s-a consumat la Biblioteca „Virgil Carianopol”, unde a fost deschisă o expoziţie de artă plastică intitulată „Cumva Eminescu”, cu lucrări care aparţin pictorului Viorel Chirea, precum şi o expoziţie de carte cuprinzând lucrări ale poetului-nepereche. După vernisarea celor două expoziţii, publicul prezent a putut urmări o proiecţie în care un actor a dat citire la două scrisori în care Eminescu îşi mărturisea iubirea pentru Veronica Micle.

Un al doilea moment s-a desfășurat în Parcul „Constantin Poroineanu” din localitate, unde organizatorii şi mai mulţi elevi au depus flori la bustul poetului omagiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here