Un bărbat din Radomireşti, Olt, a fost salvat în ultimul moment de la înec de pompieri

Un bărbat de 38 de ani, din comuna Radomireşti, a fost la un pas să îşi piardă viaţa, miercuri, după ce s-a angajat în traversarea unui pârâu, neştiind că apele crescuseră în urma topirii zăpezii. Omul a avut noroc cu pompierii, care l-au salvat la timp. 

Totul s-a petrecut la orele serii, când bărbatul, care se îndrepta spre locuinţa sa din satul Poiana, a dat să traverseze pârâul Călmăţui, fără să ia seama că lăţimea cursului de apă era una nefirească faţă de cum îl ştia şi neştiind că apa devenise mai adâncă din cauza topirii zăpezii. El a rămas blocat în apă, unde pompierii l-au găsit cu dureri mari la picioare din cauza efortului depus să nu fie luat de curenţi, cu frisoane şi tahicardie. 

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a fost solicitat să intervină, în seara zilei de 14 ianuarie a.c., în comuna Radomirești, sat Călinești, pentru salvarea unui bărbat, în vârstă de 38 de ani, cu dureri la membrele inferioare și frisoane. Acesta se afla în imposibilitatea de a mai traversa pârâul Călmățui, din cauza nivelului ridicat al apei acumulate din topirea zăpezii și de a ajunge la locuința sa din satul Poiana. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Caracal, cu un autocamion, o barcă pneumatică și un echipaj SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu. 

După alarmarea pompierilor militari, a fost anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, în zonă fiind trimisă o echipă de voluntari cu un tractor. Din cauza lipsei unui drum de acces până în zona unde se afla bărbatul, intervenția cu utilajul SVSU nu a fost posibilă. Pompierii militari au acționat cu barca și accesoriile din dotare. Salvatorii au reușit să ajungă în locul unde se afla bărbatul și să-l aducă pe acesta pe mal, de unde a fost preluat de paramedicii SMURD. 

„Pacientul a fost găsit conștient, cooperant, cu dureri la membrele inferioare și tahicardie”, a mai spus Alin Băsăşteanu.

Victima a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe Caracal, pentru investigații medicale suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here