Consiliul Judeţean va finanţa acordarea tichetelor de masă la Spitalul Judeţean Slatina

Problema acordării doar parţiale a tichetelor de masă de care au beneficiat în 2014 angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va lua sfârşit. Consiliul Judeţean (CJ) Olt a hotărât să se implice în finanţarea acestui capitol, astfel încât anul acesta personalul medical să primească toate cele 20 de tichete de care a beneficiat până la sfârşitul lui 2013.

Din lipsă de fonduri, anul trecut conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a acordat doar câte 10 bonuri de masă lunar, ceea ce a generat un conflict în instanţă între sindicatul cadrelor medii şi conducere. De anul acesta CJ Olt, ordonatorul de credite al spitalului, a hotărât să pună capăt acestui neajuns, finanţând acest capitol cu până la 12 miliarde de lei vechi. 

„În urma discuţiilor pe marginea bugetului cu toate instituţiile subordonate, am ajuns la concluzia că Spitalul Slatina nu poate susţine în totalitate bonurile de masă pentru angajaţi, aşa cum s-a întâmpla anii anteriori. Conducerea SJU Slatina a acordat zece tichete de masă, în loc de 20, iar CJ Olt a decis să susţină cealaltă jumătate. Suma alocată din bugetul CJ Olt în acest sens va fi între 10-12 miliarde lei vechi pe an”, a declarat Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, citat de gazetanoua.ro.

Oficialul CJ a mai spus că, anul trecut, spitalul din Slatina a traversat o perioadă mai grea din punct de vedere financiar, neputând acorda decât jumătate din tichetele de masă pe care angajaţii le-au primit până în 2013. Oprescu susţine că spitalul acumulase datorii care trebuiau onorate şi că acesta a fost singurul motiv pentru măsura luată. 

Conducerea Sanitas Olt, care a acţionat conducerea spitalului în instanţă pe acest subiect a primit cu bucurie vestea.

„Tichetele de masă neprimite nu vor mai fi acordate pentru că acest drept nu se poate acorda retroactiv, dar faptul că de anul acesta problema va fi rezolvată nu poate decât să ne bucure”, a declarat preşedintele Sanitas Olt, Roxana Dumitrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here