Raport IPJ: Criminalitatea economico-financiară şi corupţia, în creştere la nivelul judeţului Olt

Rezultatele activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt pe anul 2014 indică o creştere a fenomenului de criminalitate economico-financiară, dar şi a corupţiei la nivelul judeţului.

Ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii specializaţi în domeniul criminalităţii economico-financiare, în 2014 au fost constatate 3.129 de infracţiuni pe acest palier, cu 1.546 infracţiuni mai multe fapte faţă de anul 2013, când au fost constatate 1.583 infracţiuni, potrivit raportului de activitate al IPJ Olt pe anul trecut.

„În această perioadă, s-a acţionat pentru descoperirea şi cercetarea faptelor care au creat prejudicii mari ori au avut urmări deosebite, la începutul perioadei analizate, aflându-se în lucru 45 dosare penale complexe ce au vizat fapte de fraudă economică din sectoarele financiar-bancare, evaziune fiscală etc., iar în cursul perioadei de referinţă, au fost înregistrate 27 de dosare complexe”, se arată în documentul citat.

Oamenii legii olteni au soluţionat 36 de dosare complexe, din care 17 cu trimitere în judecată şi 19 cu alte soluţii. De asemenea, din cauza complexităţii mari, IPJ Olt a propus declinarea competenţei în trei dosare, toate de natură economică, două către DIICOT şi unul către DNA.

La nivelul IPJ Olt, structurile de combatere a criminalităţii din sfera corupţiei şi a domeniilor conexe au înregistrat 30 de dosare penale, cu opt mai multe faţă de perioada similară a anului anterior, când au fost înregistrate 22 de dosare, se mai menţionează în raport. Poliţiştii olteni au soluţionat 28 de dosare penale cu propunerea de declinare a competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru cercetarea a 47 persoane în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here