Steaua a ajuns la un ACORD cu CSA pentru folosirea mărcii

FC Steaua a ajuns, joi, la un acord cu conducerea Clubului Sportiv al Armatei pentru folosirea mărcii Steaua, la capătul unor negocieri care au durat aproximativ o oră şi 45 de minute, a anunţat unul dintre avocaţii grupării conduse de Gigi Becali.

„Am ajuns la un acord cu CSA Steaua pentru ca FC să folosească în continuare emblema şi culorile. Nu s-a semnat încă nimic, urmează ca domnul Argăseală să dea un comunicat”, a declarat la finalul întâlnirii de joi unul dintre avocaţii grupării FC Steaua.

La întâlnirea care a avut loc la sediul Clubului Sportiv al Armatei au mai participat din partea FC Steaua preşedintele Consiliului de Administraţie Valeriu Argăseală şi directorul financiar Iulian Gheorghişor.

Clubul Sportiv al Armatei a transmis, miercuri, grupării patronate de Gigi Becali, prin intermediul unui comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, disponibilitatea de a discuta cu reprezentanţii echipei de fotbal cu privire la marca Steaua, invitându-i pe aceştia la o întâlnire pentru clarificarea situaţiei.

 

„Clubul Sportiv al Armatei menţine disponibilitatea de a purta în continuare discuţii cu reprezentanţii societăţii comerciale care administrează echipa de fotbal pentru identificarea soluţiilor legale care să vină în sprijinul promovării valorilor sportului românesc. Astfel, joi, 15 ianuarie, începând cu orele 15.00, conducerea clubului militar invită Consiliul de Conducere al echipei de fotbal, la sediul CSA Steaua Bucureşti, pentru o întâlnire oficială în vederea clarificării situaţiei generate. Clubul Sportiv al Armatei Steaua a militat întotdeauna şi o va face în continuare pentru promovarea performanţelor fenomenului sportiv românesc”, se menţiona în comunicatul Clubului Sportiv al Armatei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Oficialii celor două cluburi s-au întâlnit, în decembrie, pentru a negocia termenii în care echipa de fotbal poate continua să folosească denumirea de FC Steaua. După întâlnire, cele două grupări au anunţat, într-un comunicat comun că au ajuns la un acord, valabil până la 15 decembrie 2014, astfel încât activitatea echipei de fotbal în Liga Europa şi în Cupa Ligii să nu fie afectată.

În urma acestui litigiu, emblema FC Steaua a fost eliminată de pe site-ul oficial al clubului şi de pe pagina de Facebook a echipei antrenate de Constantin Gâlcă.

La începutul acestui an, clubul aflat în proprietatea lui Gigi Becali a depus la OSIM mai multe cereri de înregistrare a unor mărci diferite de cea pierdută în urma deciziei instanţei supreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here