Zilele groazei în Slatina: O crimă, un jaf şi o femeie bătută în plină stradă în numai o săptămână

O crimă de necrezut în plină stradă, o femeie bătută de trei derbedei şi un jaf la lumina zilei – totul în decurs de nici o săptămână în Slatina. Femeile sunt îngrozite şi multe dintre cele care sunt nevoite să meargă prin oraş după lăsarea întunericului au grijă să fie însoţite sau folosesc serviciile de taximetrie. Violenţa din aceste zile vine în contextul în care conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt a dat publicităţii, recent, raportul de activitate pe anul 2014 în care rezultatele pozitive predomină în mai multe domenii, inclusiv în cel al criminalităţii grave comise cu violenţă.

Cu doar două zile înainte de crima de joi din strada Toamnei o femeie a fost acostată de trei tineri şi lovită de unul dintre ei în plină stradă. Lovitura a fost atât de puternică, încât victima a căzut ca fulgerată la pământ. Este vorba de o angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care a obţinut un certificat medico-legal.

O femeie de 59 de ani avea să fie ucisă apoi, joi seară, cu mai multe lovituri de cuţit aplicate, de asemenea, în plină stradă de un bărbat care s-a făcut, apoi, nevăzut. Crima a avut loc în jurul orei 18.00, pe strada Toamnei din Slatina, în zona Liceului cu Program Sportiv, chiar în faţa blocului în care victima își avea locuinţa. Norica Niţu se întorcea de la piaţă când individul a tăbărât pe ea cu lovituri de cuţit. Medicii sosiţi la faţa locului au numărat nouă plăgi înjunghiate, opt în zona toraco-abdominală şi una la nivelul gâtului, aceasta şi cauzând decesul instantaneu al victimei, cuţitul adânc pătruns secţionând vena jugulară şi carotida.

„Am fost sesizaţi, în jurul orei 18.00, prin serviciul 112 despre faptul că, pe strada Toamnei, se află o persoană de sex feminin care prezintă mai multe leziuni traumatice în zona gâtului, produse prin înjunghiere. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt”, a declarat, după crimă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul Iulian Nicolae.

Potrivit unor surse din echipele implicate în căutarea făptașului, acesta ar fi un vecin al victimei, Adrian Gălbenuşe, vărul sportivului Cristian Gălbenuşe, ucis la mijlocul anului trecut într-un pub din Slatina.

După numai o zi de la oribila crimă, o femeie care vindea la tonetă produse fast-food ar fi fost jefuită de un individ care s-a făcut apoi nevăzut.

Femeile din oraş sunt îngrozite şi multe dintre cele care sunt nevoite să meargă prin oraş după lăsarea întunericului au grijă să fie însoţite sau folosesc serviciile de taximetrie.

„Aseară (joi seară – n.r.) după ce am auzit de crimă am luat taxiul spre casă, dată fiind ora târzie când terminăm munca şi astă seară tot așa vom face, până când îl vor prinde pe individ”, spuneau, vineri seară, vânzătoarele de la un magazin.

Violenţa din ultimele zile vine în contextul în care conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt a dat, recent, publicităţii raportul de activitate pe anul 2014 în care rezultatele pozitive predomină în mai multe domenii, inclusiv în cel al criminalităţii grave comise cu violenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here