Suspectul principal în cazul crimei de la Slatina s-a predat Poliţiei după 40 de ore de căutări

UPDATE: Suspectul principal în crima de joi de la Slatina, Adrian Gălbenuşe, şi-a recunoscut vina. După circa şase ore de audieri, vecinul femeii înjunghiate de nouă ori cu cuţitul în faţa blocului său din strada Toamnei nu a mai putut ascunde procurorilor oribila faptă.

 

Suspectul principal în crima de joi de la Slatina, Adrian Gălbenuşe, s-a predat, sâmbătă dimineaţă, la sediul Poliţiei Slatina, au declarat, pentru OLT-ALERT, surse din rândul echipelor de căutare. El le-a spus oamenilor legii că se predă întrucât a auzit că este căutat, au mai spus sursele citate.

UPDATE 11.27: Poliţia confirmă informaţia publicată sâmbătă dimineaţă de OLT-ALERT: suspectul s-a predat.

Suspectul în cazul crimei din strada Toamnei căutat de poliţişti în tot județul, Adrian Gălbenuşe, s-a predat, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 09.00, la sediul Poliţiei Slatina. Nu ca să recunoască fapta, însă, ci sub pretextul că a auzit că este căutat de oamenii legii, potrivit surselor OLT-ALERT. Când a intrat în sediul Poliţiei Slatina, suspectul purta cu totul alte haine decât cele în care se presupune că era îmbrăcat autorul crimei în momentul faptei. Adrian Gălbenuşe va trebui să explice, totuși, procurorilor de ce nu s-a întors acasă vreme de circa 40 de ore. În prezent, suspectul este audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

O femeie de 59 de ani, din Slatina, a fost ucisă, joi seară, cu mai multe lovituri de cuţit aplicate în plină stradă de un bărbat care s-a făcut, apoi, nevăzut. Poliţiştii au împânzit oraşul în căutarea criminalului.

Crima a avut loc în jurul orei 18.00, pe strada Toamnei din Slatina, în zona Liceului cu Program Sportiv, chiar în faţa blocului în care victima își avea locuinţa. Vecinii spun că femeia, Norica Niţu, se întorcea de la piaţă când individul a tăbărât pe ea cu lovituri de cuţit. Medicii sosiţi la faţa locului au numărat nouă plăgi înjunghiate, opt în zona toraco-abdominală şi una la nivelul gâtului, aceasta şi cauzând decesul instantaneu al victimei, cuţitul adânc pătruns secţionând vena jugulară şi carotida.

„Am fost sesizaţi, în jurul orei 18.00, prin serviciul 112 despre faptul că, pe strada Toamnei, se află o persoană de sex feminin care prezintă mai multe leziuni traumatice în zona gâtului, produse prin înjunghiere. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt”, a declarat, după crimă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul Iulian Nicolae.

La groaznica scenă a existat un martor, o femeie vecină de bloc cu victima, care a spus că atacatorul femeii este o persoană scundă şi tânără, în jur de 30 de ani. Pe baza informaţiilor culese de la martori, din cercul suspecţilor întocmit de poliţişti a prins contur Adrian Gălbenuşe, vecin cu victima, suspiciunile oamenilor legii faţă de el fiind întărite de faptul că Gălbenuşe ar fi lipsit de acasă toată noaptea care a urmat crimei şi a doua zi.

Potrivit surselor OLT-ALERT, Adrian Gălbenuşe ar fi avut o relaţia sentimentală cu victima de mai multă vreme.

Adrian Gălbenuşe este văr cu sportivul Cristian Gălbenușe, înjunghiat mortal de un tânăr de etnie romă, Florian Gulie, într-un scandal petrecut într-un pub din Slatina.

Confirmare

La două ore după ce OLT-ALERT a publicat informaţia conform căreia suspectul principal în acest caz s-a predat Poliţiei Slatina, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt a confirmat informaţia printr-un comunicat de presă.

„În dimineaţa zilei de 17.01.2015, suspectul în cauza privind săvârşirea unei infracţiuni cu violenţă, în ziua de 15.01.2015, s-a predat Poliţiei mun. Slatina. Cercetările continua pentru lămurirea împrejurărilor comiterii faptei. Asigurăm cetăţenii că, poliţiştii din cadrul I.P.J. Olt, împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, depun toate eforturile pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Zile grele pentru Poliţia Slatina

Poliţia se confruntă cu o situaţie grea în aceste zile, dată fiind frecvenţa violenţei grave. Cu doar două zile înainte de crima de joi din strada Toamnei o femeie a fost acostată de trei tineri şi lovită de unul dintre ei în plină stradă. Lovitura a fost atât de puternică, încât victima a căzut ca fulgerată la pământ. Este vorba de o angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care a obţinut un certificat medico-legal şi a făcut plângere la poliţie.

Joi seară a avut loc crima din strada Toamnei, faptă de o cruzime fără precedent în municipiul-reşedinţă de judeţ, iar vineri o femeie care vindea la o tonetă produse fast-food a fost jefuită de un individ care s-a făcut apoi nevăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here