Prima rectificare bugetară a CJ Olt din 2015, pentru plata restanţelor înregistrate de Spitalul Judeţean Slatina

Consiliul Judeţean a aprobat, luni, în prima şedinţă ordinară din acest an, o nouă rectificare bugetară pentru anul 2014. Este vorba de sumele de bani primite din partea guvernului pentru stingerea unor plăţi restante înregistrate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru intrarea cărora nu a mai fost timp să se organizeze o ultimă întrunire a aleşilor judeţeni.

Este vorba de mai multe plăţi cu care Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina rămăsese restant şi pentru care Consiliul Judeţean Olt a solicitat sprijin financiar din partea guvernului. Cu o parte din restanţe Spitalul Judeţean s-a încărcat prin preluarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti.

„Rectificarea aprobată azi este pentru anul 2014. La final de an am avut aprobarea pentru Spitalul Judeţean, pentru un milion de lei pentru plăţi restante pe care le aveau, şi, nemaiputând face şedinţă de consiliu în acel moment, am venit cu această rectificare la începutul lui 2015. Deci, Spitalul Judeţean avea o serie de plăţi restante venite prin preluarea Siptalului Scorniceşti, din unele hotărâri judecătoreşti definitive, dar şi din suprapunerea unor scadenţe care în trecut erau la şase luni, cu noile normative care presupuneau scadenţe la două şi la trei luni. Şi atunci, spitalul a rămas cu aceste sume restante, pentru care am solicitat bani guvernului şi la finalul de an aceste sume ne-au fost acordate”, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here