Urmarea crimei din Slatina: poliţiştii şi jandarmii vor intensifica patrulările în zonele cu potenţial criminogen

Crima odioasă petrecută, joi, pe strada Toamnei din Slatina, i-a pus, vineri, la aceeaşi masă pe reprezentanţii din judeţ ai Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru găsirea unor soluţii care să prevină astfel de infracţiuni grave pe viitor. Astfel, prefectul judeţului şi şefii IPJ Olt, Jandarmeriei şi Poliţiei locale Slatina au stabilit că este nevoie de o intensificare a acţiunilor de patrulare în zonele cu risc crescut la infracţiuni.

„În contextul evenimentelor petrecute săptămâna trecută, în cursul dimineţii de vineri, 16.01.2014, prefectul judeţului Olt a avut o întâlnire de lucru cu conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Poliţiei Municipiului Slatina, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt şi Poliţiei Locale Slatina. Întâlnirea a avut drept scop stabilirea direcţiilor de acţiune pentru perioada următoare în vederea menţinerii climatului de ordine şi siguranţă publică. Astfel, vor fi intensificate activităţile de patrulare în sistem integrat în zonele şi mediile cu potenţial criminogen, concomitent cu activitatea de combatere a criminalităţii, pentru întărirea sentimentului de siguranţă în comunitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Astfel de întâlniri de lucru vor fi organizate săptămânal, „pentru menţinerea unui dialog eficient între structurile Ministerului Afacerilor Interne din judeţ”.

Documentul mai precizează că, în vederea documentării activităţii infracţionale a suspecţilor, se impun anumite restricţii privind comunicarea datelor din anchetă, care ar putea periclita rezultatul acesteia. „În aceste condiţii, numai organele abilitate, conform normelor şi procedurilor specifice, pot face comunicări legate de astfel de incidente”, se mai arată în comunicat.

Crima s-a petrecut joi, în jurul orei 18.00, pe strada Toamnei din Slatina, în zona Liceului cu Program Sportiv, în apropierea blocului în care victima locuia. Vecinii spun că femeia, Norica Niţu, se întorcea de la piaţă când un individ a tăbărât pe ea cu lovituri de cuţit. Victima a fost înjunghiată de 13 ori cu un cuţit de vecinul său, Adrian Gălbenuşe, de 29 de ani, care s-a făcut nevăzut după faptă. El a rămas de negăsit până sâmbătă dimineaţă, când s-a predat Poliţiei. După şase ore de audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, suspectul a recunoscut că el este autorul oribilei crime. Reţinut, sâmbătă, pentru 24 de ore, criminalul a fost arestat preventiv, duminică, pentru o perioadă de 30 de zile.

Adrian Gălbenuşe va fi supus şi unei expertize psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti, care va stabili dacă el a avut discernământ în momentul săvârşirii crimei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here