Adjunctul IPJ Olt Nicolae Băduică, despre acţiunea în cazul crimei din Slatina: „Am greşit cu comunicarea”

Prezent, marţi, la şedinţa Colegiului Prefectural, comisarul şef Nicolae Băduică, adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt, a recunoscut public faptul că gestionarea comunicării pe marginea acţiunilor desfăşurate pentru identificarea autorului crimei petrecute, joi, în strada Toamnei din Slatina, a fost una deficitară.
 
Adjunctul IPJ Olt a făcut afirmaţii confuze pe subiect, susţinând, pe de o parte, că poliţiştii nu au acţionat la vedere pentru că aşa trebuia procedat, afirmând, pe de altă parte, că pe viitor oamenii legii vor da dovadă de mai multă transparenţă. „Am greşit şi noi în ceea ce priveşte comunicarea. Dar asta a fost din cauza măsurilor de precauţie pe care trebuia să le luăm. De acum încolo, o să dăm dovadă de mai multă transparenţă”, a spus adjunctul IPJ. 
 
Deşi realitatea faptelor îl contrazice, Nicolae Băduică a spus despre acţiunea de identificare a autorului că situaţia a fost tot timpul sub control. „Situaţia a fost tot timpul sub control. Nu am acţionat la vedere datorită faptului că în asemenea situaţii aşa trebuie să procedăm”, a precizat comisarul-şef Băduică.
 

O femeie de 59 de ani, din Slatina, a fost ucisă, joi seară, cu mai multe lovituri de cuţit aplicate în plină stradă de un bărbat care s-a făcut, apoi, nevăzut. Crima a avut loc în jurul orei 18.00, pe strada Toamnei din Slatina, în zona Liceului cu Program Sportiv, în apropierea blocului în care victima își avea locuinţa. Norica Niţu se întorcea de la piaţă când individul a tăbărât pe ea, înjunghiind-o de 13 ori cu un cuţit. Poliţiştii au împânzit oraşul în căutarea criminalului, care a rămas liber până sâmbătă dimineaţă. În tot acest timp, autorul, Adrian Gălbenuşe, a circulat nestingherit pe străzi; a mers la bazar unde şi-a cumpărat haine noi, apoi s-a descotorosit de cele vechi, care purtau urmele crimei şi pe care le-a aruncat într-un tomberon din zona Gării. Ulterior, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 08.30, el s-a prezentat singur la sediul poliţiei Slatina. 

Deşi informaţia că criminalul se afla liber a generat panică în tot oraşul, IPJ a anunţat că suspectul s-a predat la mai mult de două ore de la momentul predării, după ce o parte a presei publicase deja această informaţie obşinută pe surse. 
 
Pentru 2015, IPJ are trei obiective importante: creşterea gradului de siguranţă publică, un serviciu poliţienesc în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii mai eficient decât în 2014 şi destructurarea grupărilor infracţionale. „Ştim ce avem de făcut, sunt stabilite acţiunile pentru îndeplinirea acestor obiective şi vom acţiona în consecinţă”, a accentuat adjunctul IPJ Olt.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here