Şefa învăţământului din Olt cere autorităţilor protecţie suplimentară în grădiniţe pentru preşcolari

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Felicia Man, cere autorităţilor protecţie suplimentară pentru copiii din instituţiile de învăţământ preşcolar, prin limitarea accesului persoanelor străine în grădiniţe. „Va trebui să luăm măsuri extreme pentru că preşcolarii sunt extrem de vulnerabili”, a spus inspectorul general.
 
Felicia Man susţine că, dacă la instituţiile de învăţământ preuniversitar accesul persoanelor străine în unităţile şcolare este oprit de elevii care fac de serviciu la intrări, preşcolarii sunt expuşi pentru că acest sistem nu poate funcţiona şi la nivelul grădiniţelor. 
 
„Având în vedere faptul că fiecare unitate şcolară are un parteneriat cu poliţia locală sau judeţeană, din perspectiva educării tinerei generaţii considerăm că suntem protejaţi. Avem o problemă însă cu unităţile de învăţământ preşcolar pentru că nu am găsit încă o formulă de protejare a preşcolarilor, în sensul că aceştia nu pot să facă de serviciu. Serviciu pe şcoală este reglementat de data aceasta de regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, ca şi accesul în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Deci la învăţământul preşcolar am avea nevoie de o securitate suplimentară. în sensul că ar trebui închise grădiniţele sau limitat accesul persoanelor străine în grădiniţe cu program normal sau prelungit”, s-a plâns, marţi, şefa învăţământului din Olt în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.
 
O soluţie ar fi montarea unor interfoane la intrarea grădiniţelor, astfel ca uşile să poată fi închise şi în timpul programului de lucru.
 
„Într-un dialog cu primarii municipiilor şi oraşelor din judeţ am găsit ca soluţie instalarea interfoanelor, şi la o parte din grădiniţe s-a întâmplat acest lucru, însă nu la toate. În viitorul apropiat va trebui să luăm astfel de măsuri extreme pentru că preşcolarii sunt extrem de vulnerabili”, a mai spus Felicia Man. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here