Firmele de asigurări, pârâte la prefectură că nu plătesc pentru pagubele produse de inundaţii în Olt

Zeci de familii din Olt lovite crunt de inundaţiile de anul trecut s-au plâns prefecturii că societăţile de asigurări cu care au încheiat contracte pentru asigurarea locuinţelor întârzie să le vireze banii ce li se cuvin.
 

Subiectul a fost deschis, marţi, de prefectul judeţului, Silviu Neacşu, la şedinţa Comisiei de Dialog Social. Reprezentantul guvernului în judeţ a spus că la prefectură au fost înregistrate zeci de petiţii în care oamenii, cei mai mulţi din localitatea Icoana, se plând de tergiversările la care îi supun firmele de asigurări. 

„Am primit zeci de sesizări de la cetăţenii afectaţi de inundaţiile de anul trecut şi care se plâng de faptul că societăţile de asigurări nu au declanşat măsurile prin care să fie despăgubiţi. Noi am trimis aceste plângeri ale oamenilor la firmele respective, dar încă nu se mişcă nimic. Mulţi dintre cei ce ne-au sesizat sunt din comuna Icoana”, a spus prefectul judeţului. 
 
O explicaţie ar fi aceea că unele societăţi de asigurări nu ar avea capacitate de plată, potrivit lui Marin Gubandru, reprezentant al Asirom, prezent la şedinţă la invitaţia prefecturii. El a dat exemplul societăţii Astra care, deşi aflată în insolvenţă, este căutată de oameni pentru asigurarea locuinţelor întrucât firma practică preţuri de dumping.
 

„Partea de asigurări de locuinţe a fost preluată de câţiva ani de către Astra. Din păcate, oamenii nu au înţeles că Astra este în insolvenţă şi este cu lichidator judiciar şi continuă să încheie poliţe de asigurare, întrucât ei vin cu preţuri de dumping. Oamenii, pentru o diferenţă de câteva sute de mii de lei vechi, merg în continuare cu Astra. Informez oficial, şi am fost cam pe la toate autorităţile din judeţul Olt, că Astra a plantat aproape în fiecare primărie câte un agent de asigurări neacreditat şi de la 1 februarie anul trecut nu mai aveau voie să funcţioneze, dar continuă, din păcate cu repercusiuni negative asupra cetăţenilor. În ceea ce ne priveşte, tot ce am avut am plătit, inclusiv celor cu inundaţii, cu incendii şi cu alte probleme, noi am plătit”, a spus Marin Gubandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here