Prefectul de Olt vrea sport de masă pentru toţi tinerii din judeţ. El cere DJST să se implice în astfel de acţiuni

Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, i-a cerut, marţi, şefului Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Olt, Ion Maican, să găsească soluţii pentru organizarea unor competiţii sportive nu doar pentru elevi şi sportivi, ci pentru tineri în general. 
Solicitarea prefectului Silviu Neacşu a venit după ce, în şedinţa Colegiului Prefectural, şeful DJST Olt a dat citire raportului de activitate a direcţiei pe care o conduce pe anul 2014.
„Nu vorbim de elevi, de studenţi, ei sunt prinşi în activităţi sportive. Dar să gândiţi nişte activităţi sportive în care să implicaţi toţi tinerii. Ar fi important să prindem tinerii în astfel de activităţi”, a stăruit prefectul judeţului, afirmând că asemenea activităţi ar trebui organizate de DJST în colaborare cu alte instituţii publice.
Potrivit raportului de activitate, DJST Olt a organizat, în 2014, 25 de competiţii sportive din cele 30 propuse în cadrul programului „Promovarea sportului de performanţă”, pentru care s-au cheltuit peste 21.000 de lei. Direcţia a cheltuit aproape 50.000 de lei pentru alimentaţia de efort a sportivilor de performanţă care anul trecut au adus 368 de medalii pentru locurile I, II şi III.  
În cadrul programului „Sportul pentru toţi”, DJST Olt s-a implicat în organizarea a 27 de competiţii din cele 32 propuse. 
În colaborare cu asociaţii sportive şi cu unităţi şcolare din judeţ, DJST a derulat mai multe proiecte antidrog, de sănătate sau literar-artistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here