Accident de muncă mortal la Alro. O femeie de 53 de ani a fost strivită de remorca unui tractor

O femeie de 53 de ani din Slatina, angajată a SC Alro SA, a murit, joi dimineaţă, în urma unui accident de muncă petrecut în incinta societăţii. Victima şi-a dat ultima suflare la spital, unde medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i slava viaţa.

Tragicul accident s-a petrecut la ora 09.00, când victima, Victoriţa Costache, angajată pe postul de controlor de calitate la Serviciul Recepţii, a fost strivită de remorca unui tractor în timp ce încerca să pătrundă într-un depozit amplasat în Hala 3. Femeia a fost transportată de urgenţă la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, dar, din păcate, medicii nu au putut face nimic ca să îi salveze viaţa. 

„Din ceea ce am aflat noi, accidentul s-a petrecut la ora 09.05. În jurul orei 9.05. Femeia tocmai vroia să intre în hala depozitelor de aluminiu când a fost prinsă între un trailer şi tocul uşii de la intrare. A fost dusă imediat la spital, decesul constatându-se în jurul orei 12.40. Am fost anunţaţi imediat şi o echipă de inspectori a demarat cercetarea cazului la faţa locului”, a declarat Florin Fumureanu de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt.

 
Anchetă penală
 
Poliţiştii au demarat, şi ei, o anchetă pentru a se stabili exact împrejurările în care a decedat angajata de la Alro. Oamenii legii susţin că şoferul tractorului, un bărbat de 57 de ani, din Slatina, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul în care s-a petrecut incidentul.
 
„În ziua de joi, 22 ianuarie, am fost sesizaţi telefonic, în jurul orei 10.35, de către inspectorii responsabili cu protecţia şi securitatea în muncă ai unei societăţi comerciale de pe platforma industrială a Slatinei despre faptul că o persoană de 53 de ani, din Slatina, a suferit un accident de muncă, fiind transportată la Spitalul Judeţean din Slatina. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, din primele verificări stabilindu-se că victima a fost lovită de un tractor aflat în mers. A fost identificat conducătorul tractorului în cauză, în persoana unui bărbat de 57 de ani, din Slatina, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Victima a decedat, ulterior. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here