Tribunalul Olt a decis ca trei dintre traficanţii de persoane ridicaţi, miercuri, de procurorii DIICOT Olt să fie arestaţi

Doi dintre membrii reţelei de traficanţi de persoane şi de minori anihilată, miercuri, de procurorii DIICOT Olt au primit mandate de arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată, joi, de judecătorii Tribunalului Olt. Magistraţii au decis emiterea de mandat şi pentru un al treilea traficant, dar în lipsă, întrucât acesta se află în străinătate. 

Mandate de arestare preventivă au primit liderul grupului, Leontin Teodor Andronache, din Studina, şi Cosmin Drăguţ, din comuna Vlădila. Mandat a fost emis, în lipsă, şi pentru Ionuţ Drăguţ, cu domiciliul în localitatea Studina, aflat în acest moment în străinătate. Decizia nu este definitivă, inculpaţii putând contesta soluţia judecătorilor la Curtea de Apel Craiova în termen de 48 de ore.

„Admite propunerea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt nr. 66D/P/2014 din 22.01.2015 şi dispune arestarea preventivă a inculpatilor: ANDRONACHE TEODOR LEONTIN, pe 30 de zile, de la data de 22 ianuarie 2015 şi până la data de 20 februarie 2015, inclusiv; DRĂGUŢ COSMIN, pe 30 de zile, de la data de 22 ianuarie 2015 şi până la data de 20 februarie 2015, inclusiv.; DRĂGUŢ IONUŢ, pe 30 de zile, incepând cu data punerii in executare a mandatului de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă”, se arată în decizia instanţei.

În urma mai multor percheziţii în Olt şi Dolj, oamenii legii au ridicat, miercuri dimineaţă, cinci suspecţi pe care i-au dus la audieri, unde au ajuns alte 27 de persoane având calitatea de martor. 
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2015, cei cinci membri ai grupului infracţional organizat ar fi recrutat mai multe tinere şi minore pe care le-ar fi transportat, adăpostit şi exploatat sexual, prin plasarea ca prostituate, în cluburi din Germania, Irlanda şi Belgia. Până în prezent au fost identificate şase victime.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 200.000 de euro. În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un autoturism, mai multe documente, carduri bancare şi bani, respectiv 22.250 de lei şi 4.400 de euro.
 

„Cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here