Se întorc ploile şi ninsorile în Olt. COD GALBEN de inundaţii. Află zonele afectate

Judeţul Olt se află, de vineri seară, sub două atenţionări de fenomene meteorologice periculoase, meteorologii anunţând ploi şi ninsori până duminică, iar hidrologii atrâgând atenţia asupra unor posibile inundaţii pe râul Olteţ şi pe pârâul Teslui.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a fost informat că, de vineri, 23 ianuarie, ora 18.00 până duminică, 25 ianuarie, ora 10.00, în judeţ vor cădea precipitații însemnate cantitativ și că se vor înregistra intensificări ale vântului. În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor predomina ploile, iar la munte vor fi precipitații sub formă de ninsoare. În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se pot semnala în toată țara. În Oltenia cantitățile de precipitații vor fi mai abundente și vor depăsi 15-20 de l/mp. În regiunile sudice se vor semnala și intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 de km/h și izolat peste 55-65 km/h.

Autorităţile sunt în alertă şi pe linie hidrologică. De vineri, de la ora 21.00 şi până duminică, ora 18.00, judeţul Olt se află sub cod galben de inundaţii. În acest interval se pot produce scurgeri de pe versanți, torenți și pâraie și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție. În județul Olt sunt vizate râul Olteț și pârâul Teslui. 

„Informarea meteo și atenționarea hidrologică au fost trimise Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ și insituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Informațiile de interes operativ din zona de comptetență se vor transmite, în cel mai scurt timp, la Centrul Opreațional al ISU Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here