Amenzi şi unităţi încadrate în grupe de risc în urma controalelor Direcţiei Sanitare Veterinare Olt

În urma controalelor desfăşurate în ultima săptămână din ianuarie de reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) în unităţi de depozitare a produselor de origine animală, pieţe, supermarketuri, hipermarketuri, unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine animală, precum şi în unităţile de alimentaţie publică, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat mai multe amenzi şi au încadrat în diverse grupe de risc 19 unităţi la care au găsit deficienţe.
 
Ca urmare a neregulilor descoperite în timpul controalelor, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 15600 de lei şi un avertisment. „Printre deficienţele identificate şi sanctionate s-au numărat neanalizarea în timp util a materiei prime, circulaţia animalelor fără documentele prevăzute de legislatia in vigoare şi igiena necorespunzătoare”, informează, printr-un comunicat de presă, şeful DSVSA Olt, Veronel Bolborea. 
 

În aceeasi perioadă, au fost evaluate şi încadrate în grupe de risc 19 unităţi de alimentaţie publică, au fost autorizate două mijloace pentru transportul produselor de origine animală şi înregistrate două mijloace pentru transportul animalelor, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

În săptămâna în curs DSVSA continuă campania de vaccinare antirabică, controalele în trafic, în farmacii veterinare, exploataţii de animale şi în pieţele agroalimentare, precum şi verificarea tuturor carmangeriilor, măcelariilor, depozitelor şi supermarketurilor. Inspectorii sanitar-veretinari urmăresc în principal respectarea legii privind provenienţa produselor alimentare, depozitarea acestora şi expunerea la comercializare, etichetarea şi termenele de valabilitate, igiena spaţiilor, utilajelor şi ustensilelor, igiena personalului, monitorizarea temperaturilor şi respectarea programelor de autocontrol prin analize de laborator. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here